Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De tar över Dagens Media och Affärsvärlden

Publicerad: 30 juni 2016, 11:42

Vem ersätter Susanna Baltscheffsky på Ny Teknik? Erik Wahlin är klar som chefredaktör för Affärsvärlden. Lennart Kriisa är kvar Arbetarskydd och Lag & Avtal och Niclas Rislund tar över Dagens Media.

Erik Wahlin tar över som chefredaktör för Affärsvärlden och Niclas Rislund för Dagens Media. Samtidigt väljer Ny Tekniks Susanna Baltscheffsky att lämna.


Ämnen i artikeln:

Dagens MediaAlma TalentAffärsvärlden

Våren på Talentum har varit omtumlande för de anställda och präglats av nedskärningar. Uppgifter gjorde först gällande att 19 personer får gå och att alla fyra chefredaktörstjänster omvandlas till en publisher. Men tidigt i juni stod det istället klart att 11 personer lämnar och att alla chefredaktörer utom Affärsvärldens Jon Åsberg blir kvar tills vidare.

Men nu är det klart att Dagens Medias chefredaktör Fredrik Svedjetun, som varit föräldrarledig under våren, likväl som Ny Tekniks chefredaktören Susanna Baltscheffsky, slutar trots allt.
Det har varit fantastiskt att få leda Dagens Media genom åtta dramatiska år. Nu har vi en ny organisation, nya ägare och en stabil grund att stå på, och då känns det som rätt läge för mig att lämna. Vad jag ska göra härnäst är inte klart men det är något jag ska ta ställning till under sommaren, säger Fredrik Svedjetun i en kommentar.

Susanna Baltscheffsky:
Det har varit fyra väldigt roliga och händelserika år på Ny Teknik, och jag är glad över att allt fler läsare har upptäckt vilken fantastisk tidning det är under min tid här. Och det har varit en förmån att jobba med Sveriges proffsigaste teknikjournalister, så det är klart att jag lämnar chefredaktörsjobbet med viss saknad.

Ny chefredaktör på Dagens Media blir nuvarande redaktionschef  Niclas Rislund.
Jag är väldigt glad till att Niclas tackat ja till tjänsten som chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Media. Dagens Media står inför en stor utmaning med nya mobila annonsformat och förändrade affärsmodeller som kommer att kräva mycket arbete. Jag är övertygad att Niclas är rätt person att leda detta arbete, säger Peter Edhäll, vice vd på Talentum Media.

Nuvarande redaktionschef Erik Wahlin tar över som chefredaktör för Affärsvärlden.
Affärsvärlden har en unikt stark position och går idag bättre än på många år. Det ska bli väldigt kul att få fortsätta utveckla Affärsvärlden tillsammans med en av landets absolut bästa och mest respekterade redaktioner, säger han.

Kalle Anrell, redaktionschef, blir tillfördnad chefredaktör för Ny Teknik.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.