Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De tar över NoA

Publicerad: 18 juni 2018, 14:56

Foto: Pressbild

Sedan NoA grundades 2014 har de mer än dubblat sin omsättning. Nu säljer Capman till Norvestor som blir majoritetsägare med 60 procent av aktierna.


NoA går som tåget och deras design-, kommunikations-, och tekniknätverk har vuxit kraftigt genom åren. De äger flera prisbelönta byråer, i Sverige tillhör bland andra Åkestam Holst, Bold, Making Waves/Great Works och Round & Round NoA-familjen.

Nu står det klart att Norvesto investerar i NoA och kommer bli majoritetsägare med 60 procent av aktierna.

– Vi har följt NoA:s utveckling ända sedan starten och är imponerade av företages kreativitet och utveckling. Genom att samla kunniga människor från olika byråer har de skaffat sig en unik position på den nordiska marknaden. Vi ser att bolaget har stor potential i att fortsätta utveckla sitt serviceutbud, som kombinerar kreativitet och teknik för att driva innovation när allt fler företag flyttar till digitala kanaler, säger Henning Vold, partner på Norvestor Equity, i en kommentar.

Henning Vold anser också att NoA har stor potential att fortsätta växa på den nordiska och amerikanska marknaden, där efterfrågan på skandinavisk kreativitet och design är hög.

– Norvestor kommer hjälpa oss att öka tillväxten ytterligare, både organiskt och genom nya förvärv, och även utveckla ett ännu starkare erbjudande gentemot kunderna. Vi planerar även att investera i vår utveckling att leverera datadrivna insikter och analyser till våra kunder. Vi är övertygade om att samarbetet kommer stärka vårt kreativa arbete i framtiden, säger Thomas Høgebol, vd för NoA.

NoA har i dag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Polen och USA. Nätverkets byråer har kunder som IKEA, Google, Netflix, SAS, NorgesGruppen, SatsElixia, Danske Bank, FIFA och Storebrand.

Fjolåret var ett rekordår för NoA intäktsmässigt. Byrånätverket NoA redovisade en total omsättning på 1,07 miljarder kronor.

Ägarbytet kommer inte att påverka NoA:s nuvarande personalstyrka.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.