Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"De vågar inte göra nyheterna själva"

Publicerad: 18 januari 2011, 09:23

Den före detta hovreportern Daniel Nyhlén är fullkomligt säker på sin sak: Kronprinsessan Victoria är gravid. Men de stora medierna vågar inte gå ut med nyheten själva. – De vågar inte göra nyheterna själva utan citerar andra för att vara på den säkra sidan, säger han.


Ämnen i artikeln:

Daniel NyhlénHovet

Daniel Nyhlén. Foto: Åsa Örtengren.

Daniel Nyhlén, tidigare kändisreporter på Aftonbladet, driver idag skönhetssajten Improveme.se. Men han har inte lämnat de gamla takterna bakom sig helt och hållet. Igår gick han ut på Facebook och skrev:

”Stort grattis till kronprinsessan Victoria som ÄR gravid! (Glöm nu inte var ni läste nyheten först”

Senare samma kväll medverkade han i Gert Fylkings program på Rix FM och blev uppringd av bland annat Aftonbladet. Men idag toppar tidningen med Hovets dementi.

– De har inte lärt sig på Hovets informationsavdelningen att man inte ska ljuga. Det är inte första gången de går ut och blåljuger för den svenska pressen, säger han.

Hur säker är du på din sak?

– Fullkomligt. Men tiden lär väl utvisa att jag har rätt, säger han.

Daniel Nyhlén ger inte mycket för Hovbevakningen idag. Han menar att den snarare rapporterar än tar reda på riktiga nyheter.

– De låter andra göra jobbet. Först var det boken Den motvillige monarken och nu det här. De vågar inte göra nyheterna själva, säger Daniel Nyhlén.

Hur ska den bli bättre tycker du?

– De måste ta materialet på allvar, och sen krävs det naturligtvis kompetent folk som jobbar med det. Man blir inte hovreporter på två månader. Det tar 10 till 15 år att jobba upp de kontakterna som krävs.

Funderar du själv på en comeback?

– Man ska aldrig säga aldrig. Men det är inte aktuellt i nuläget, säger Daniel Nyhlén.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Daniel NyhlénHovet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.