Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De vann Årets dagstidning

Publicerad: 5 april 2017, 05:34

Nerikes Allehanda är Årets dagstidning 2017 och Mittmedia tog hem flest priser.

Ämnen i artikeln:

MittmediaNerikes AllehandaÅrets dagstidningTidningsutgivarna

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Under tisdagskvällen presenterades alla vinnare av Årets dagstidning 2017. Evenemanget hölls på Berns Salonger i Stockholm och arrangeras av TU.

Alla vinnare nedan:

Årets Redaktion
Vinnare: Västerbottens-Kuriren
Motivering: "Det finns få sanningar kvar på mediefältet när fakta betecknas som fejk. Men modig, nytänkande journalistik nära publiken är fortfarande ett vinnande koncept. Årets redaktion inte bara ville bli störst, utan blev det."
Nominerade: Aftonbladet Gräv med Digital story, Nerikes Allehanda och Västerbottens-Kuriren
Jury: Anders Ahlberg (ordförande), Unn Edberg, Niclas Breimar, Lena Larsson

Årets Ljud & Bild
Vinnare: Kit
Motivering: "Teknikens möjligheter och publikens vanor utvecklas sammantvinnat, och mycket snabbt. De flesta medier följer med, några har förmåga att leda. Årets Ljud & Bild-vinnare är en av dem – med ett smart och effektivt sätt att berätta i det komprimerade formatet."
Nominerade: Expressen TV, Kit och Mittmedias live-tv-nav
Jury: Anders Ahlberg (ordförande), Unn Edberg, Niclas Breimar, Lena Larsson

Årets Affär
Vinnare: Mittmedias digitala produktutvecklingsgrupp
Motivering: "Ibland ser man inte skogen för alla träd. Men genom att gå tillbaka till kärnan för sin verksamhet och grunden för sin existens, har man hittat nyckeln till framgång med hjälp av avancerade datamodeller och analys. Med en stark förankring hos medarbetarna och en övertygelse om att rätt innehåll säljer, har man rullat ut en ny innehållsstrategi för betalt innehåll online. Utan kampanjer, utan lockbeten, men med en benhård tro på att content is still king har man nått ett fantastiskt resultat på extremt kort tid."
Nominerade: Bonnier News Brand Studio, Mittmedias digitala produktutvecklingsgrupp, HD/Sydsvenskan och Helsingborgs stad
Jury: Anna Rastner (ordförande), Anders Ericson, Frippe Stenberg, Frida Åberg.

Årets Kampanj
Vinnare: HD/Sydsvenskan och Helsingborgs stad
Motivering: "Med ett mål har hela företaget tagit sig an en utmaning värd namnet och lagt grund för en spännande affärsutveckling som gynnar alla inblandade. Med tydlighet och transparens har man värnat trovärdighet och redaktionell integritet i en ofta svårnavigerad miljö. För deras mod att våga sova med fienden: HD/Sydsvenskan och Helsingborgs Stad."
Nominerade: Bonnier News Brand Studio och Mazda, Kit och RFSL:s kampanj Ta steget, HD/Sydsvenskan och Helsingborgs stad
Jury: Anna Rastner (ordförande), Anders Ericson, Frippe Stenberg, Frida Åberg.

Årets Idé
Vinnare: Mobile Stories
Motivering: "I en värld där alternativa fakta tyvärr har blivit vardagsmat och de yngre målgrupperna primärt konsumerar sina nyheter via sociala medier så blir vikten av att kunna tänka och agera källkritiskt allt viktigare. Årets vinnare ligger i tiden. De går från ord till handling och visar på en idérik förnyelse som bidrar till att branschen långsiktigt utvecklas. Genom att använda sig av ny teknik inspirerar de till lärande av grundläggande kunskaper om journalistik."
Nominerade: DN.VR, Mobile Stories och Klackspark.com
Jury: Cecilia Beck-Friis (ordförande), Daniel Collin, Claes de Faire, Eva Hamilton

Årets Dagstidning – Helhetspriset
Vinnare: Nerikes Allehanda
Motivering: "Nytänk och utveckling överallt – dag efter dag, steg för steg. Det digitala styr och print tar över bollen. Lyhörd dialog med publiken och annonsörerna skapar innehåll och nya lösningar på alla plattformar. Communitykänsla och kunskap om sociala medier betalar sig. Utrikesbevakning, granskning, politisk debatt och kvarterskoll visar bredden i en lönsam affär. Årets Dagstidning 2017 tar aktiv del i lokalsamhället och förmår nyttja alla sina styrkor i kontakten med marknaden och blir en influencer i sin breda målgrupp."
Nominerade: Nerikes Allehanda, Västerbottens-Kuriren, Dagens Nyheter
Jury:Kerstin Brunnberg (ordförande), Anders Ahlberg, Cecilia Beck-Friis, Niclas Breimar, Daniel Collin, Claes de Faire, Unn Edberg, Anders Ericson, Eva Hamilton, Lena Larsson, Anna Rastner, Frippe Stenberg, Frida Åberg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev