Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

De värsta sakerna med att jobba på Google

Publicerad: 5 oktober 2015, 10:22

Huvudkontoret i Mountain View i Kalifornien.

Foto: Pressbild/Google.

Att jobba på Google – en dans på rosor? Nej det är det inte, enligt flera av tech-jättens tidigare anställda.


Ämnen i artikeln:

Google

Det är på sajten Quora som de tidigare anställda har luftat sina åsikter kring hur det är att jobba för Google, skriver The Independent.

Flera av de tidigare anställda vittnar om att det har skapats en märklig beroendeställning mellan dem och arbetsgivaren på grund av det generösa sätt de behandlar sina anställda.

En före detta mjukvaruingenjör på Google, beskriver oron för att vara oanställningsbar på andra företag – genom bland annat beroendeställningen som hon säger gör medarbetare "konstiga".

"Människor känner sig manade att fråga varför du lämnat eller om du fortfarande jobbar kvar – och att allt då ska vara perfekt. De vill inte veta av något annat än total entusiasm för att man har lyckats få jobb på Google. De vill också höra hur mycket man hade velat stanna kvar på företaget", skriver hon bland annat och menar samtidigt att Google lyckats väl med att marknadsföra hur generösa de är gentemot sina anställda.

"Marknadsföringen kring att personalen får tillgång till allt de kan tänkas vilja ha för att vara lyckliga är en av Googles mest imponerande produkter. I verkligheten är det inte alls ovanligt att stora företag i Silicon Valley erbjuder liknande förmåner".

En annan av Googles tidigare anställda håller med om att personalen sugs in i en Google-bubbla:

"Det värsta med att jobba på Google är att de – utan din vetskap – tar över majoriteten av din tid och energi", skriver han och fortsätter:

"Du spenderar merparten av ditt liv genom att äta Google-mat med Google-medarbetare, iklädd Google-utrustning, talar i Google-termer, skickar Google-mejl på Google-mobiler, vilket så småningom gör att du glömmer bort hur det är att inte vara beroende av företaget. Varje del av ditt liv utformas så att du intalar dig själv att du vore helt galen om du skulle få för dig att byta arbetsplats".

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.