Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Debatt till angrepp mot Hanne Kjöller

Publicerad: 26 september 2013, 13:48

Från Debatt med Kristina Hedberg.

Foto: Från Debatt.

Debatts redaktör Anna Engholm har gått i taket över att DN:s ledarskribent Hanne Kjöller kallar programmet ett ”jävla skitprogram” som en anledning till att hon väljer att inte möta Janne Josefsson i en diskussion om påstådda faktafel i hennes bok.


Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonEn halv sanning är också en lögnDebattHanne Kjöller

– Att kalla Debatt för ett skitprogram är en halvlögn och en föraktfull  hållning mot den halv miljon människor som tittar på Debatt, säger Anna  Engholm.

Bakgrunden är att Resumé tidigare idag beskrev anledningen  till att Hanne Kjöller inte vill möta Janne Josefsson i Debatt idag  torsdag – förutom att hon befinner sig på begravning idag av en nära  familjemedlem så kallade hon just Debatt för ett jävla skitprogram.

Bakgrunden till bråket är att Janne Josefsson bland annat menar hon har satt in ett citat från ett diskussion på Publicistklubben i ett felaktigt sammanhang i sin bok "En halv sanning är också en lögn."

”Jag  tar gärna en fajt mot Janne. Men dels tycker jag att Debatt är ett  skitprogram, dels kan jag inte gå på grund av begravningen. Jag tar  gärna en debatt mot honom en annan tidpunkt och i en annan arena, sade  Hanne Kjöller till Resumé."

Anna Engholm tycker att det sorgligt  att en ledarskribent på Dagens Nyheter inte förstår att ”Debatt är ett  viktigt och unikt program där vanligt folk får möta makthavare i olika  samhällsfrågor.

Hon tycker också att det är märkligt att Hanne  Kjöller är så nedlåtande mot ett program som hon själv har valt att  delta i flera gånger genom årens lopp och som därmed varit en "plattform  för hennes åsikter.”

– Men jag har samtidigt full förståelse för att  Hanne Kjöller känner sig väldigt pressad just nu, med tanke på den  massiva kritiken mot hennes bok, säger Anna Engholm.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.