Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Delar av Stampen till salu – nu avgår vd:n

Publicerad: 20 mars 2014, 19:25

Pelle Mattisson avgår, han tillträdde 2012.

Ekonomiskt hårt pressade mediekoncernen Stampen tittar på att sälja av delar av verksamheten. Bankerna kräver att den skuldtyngda koncernen monteras ner – för att sanera ekonomin krävs försäljningar på en halv miljard. I dag kom beskedet att vd:n Pelle Mattisson avgår.


Resumé har i en rad artiklar granskat mediekoncernen Stampens bräckliga ekonomi. Stampen med över 5 000 anställda gjorde nedskrivningar på 790 miljoner kronor i bokslutet för 2013 och gjorde sig av med 500 medarbetare.

Omsättningen sjönk med nära en halv miljard kronor till cirka 4,9  miljarder kronor. Resultat efter finansiella poster, finansnettot,  backade med 862 miljoner – att jämföra med plus 99 miljoner kronor under  2012.

Nu kan Resumé berätta att huvudägaren Peter Hjörne har gett Hjalmarsson & Partners uppdraget att sälja dotterbolaget Stampen Media Partner samt delar av tidningsrörelsen, vilket kan komma att omfatta Promedia med Mitt-i-tidningarna, VLT och Nerikes Allehanda.

Samtidigt meddelades det i dag att Pelle Mattisson avgår som vd och efterträds av Stampen Media Partners vd Martin Alsander. Sedan starten har Stampen Media Partner 2007 gjort förluster på 136 miljoner kronor.

Både Mattisson och Alsander använder ordet "odramatiskt" om vd-bytet i Stampen – trots det ekonomiska utsatta läget.

– Jag har jobbat inom Stampen ganska länge, i åtta år, och nu har jag  blivit erbjuden ett arbete utanför Stampen som jag valt att acceptera,  säger Mattisson till GP.

Han meddelar att han nappat på ett jobberbjudande från annat håll.

Läs mer om försäljningsplanerna som ska rädda Stampen, i Resumés papperstidning.

Här kan du se Stampens alla bolag och tidningar. 

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.