Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Den ser trevlig och folklig ut"

Publicerad: 17 mars 2010, 09:18

Efter långa förberedelser – nu kommer Expressens modebibel som kommer ut med tre nummer i år. – En spännande satsning. Omslaget ser trevligt och folkligt ut, säger Anna Kult, redaktör för Aftonbladets Sofis Mode.


Ämnen i artikeln:

Anna KultSofis ModeExpressen

Första numret av Expressens modebibel.

Resume.se har tidigare berättat att Expressen lägger ner bilagan Fredag. I dag pumpade kvällstidningen ut pressmeddelandet om nya magasinet Mode & Skönhet som kommer ut på fredag.

Det 124 sidor tjocka magasinet med tjockt lackat omslag och limmad rygg kostar 20 kronor och ska komma ut med tre nummer i år – vårmode, sommarmode och höstmode.

I första numret medverkar modeprofilerna Martina Bonnier, Elin Kling, Caroline Blomst och Cecilia Blankens.

– Vi vill berätta och inspirera till vårens alla trender, säger Elisabeth Montgomery, oneshotredaktör på Expressen.

Aftonbladet som för flera år sedan startade modebilagan Sofis Mode har länge väntat på Expressens modesatsning.

– Ja, det har vi. Vi trodde inte att de skulle göra en Sofis Mode, vi kommer ju ut varje vecka, men deras satsning är jättespännande. Det behövs lite flottare tidningar för att locka annonsörerna. De verkar gå lite äldre i målgruppen – 30,40, 50 står det på omslaget. Vår målgrupp är 20-35, vi gör en helt annan produkt och dessutom mycket på webben. Deras tidning kan mer jämföras med Aftonbladets one shots, som exempelvis Brud & bröllop, säger Anna Kult, redaktör på Sofis Mode.

Vad säger du om omslaget?

– Det ser trevligt och folkligt ut. Inte så mycket fashion.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.