Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Det är bara taktlöst och idiotiskt"

Publicerad: 13 juni 2014, 11:57

Foto: Andreas Elgstrand.

I dag sänder TV4 lokal-tv för sista gången och det blir ett tråkigt avsked för de hundratals anställda som nu står utan jobb. Många av dem känner att Nyhetsbolaget har skött deras sista tid på arbetet på ett uselt sätt. Bland annat fick de i "avskedsgåva" en fotobok med titeln "Livets steg". – Det är bara taktlöst och idiotiskt, säger en anställd till Resumé.


Senare i dag sänder TV4:s lokal-tv-stationer för allra sista gången. Beslutet av TV4 att skrota sin lokal-tv har kritiserats hårt av mediechefer, politiker, allmänheten samt nuvarande och tidigare medarbetare.

Saken blir inte bättre av att många medarbetare som Resumé har pratat med är djupt missnöjda med hur ledningen har skött deras sista tid på företaget. Bland annat uttrycker många som Resumé har varit i kontakt med missnöje över att kvällens sista lokal-tv-sändningar kommer att sändas i TV4:s systerkanal Sjuan på grund av Fotbolls-VM.

En annan sak som har gjort många förbannade är ett mejl som Nyhetsbolagets vd, Åsa Tillberg, valde att skicka ut till alla inom bolaget när den högsta chefen för lokal-tv, Carolina Källestål, valde att säga upp sig.

I mejlet skriver Åsa Tillberg bland annat om vilken förlust det är för företaget att förlora Carolina Källestål. Detta fick, enligt de anställda som Resumé har varit i kontakt med, dem att känna sig osynliggjorda.

– Jag skulle också vilja ha ett sådant mejl från ledningen där de tackade för alla år jag har gett dem, men så klart får ingen av oss det. Ännu en gång klampade ledningen in och var totalt okänsliga för hur hundratals medarbetare känner. Det är förjävligt, säger en anställd till Resumé som har valt att vara anonym.

Flera anställda har också känt sig förolämpade över att alla uppsagda som "avskedspresent" fick en fotobok med namnet "Livets steg".

– De ger alltså en fotobok med titeln "Livets steg" till ett gäng videojournalister som tvingas bort från sina jobb. Det är bara taktlöst och idiotiskt, säger en annan anställd anonymt till Resumé.

Det var i början av april i år som beskedet kom från TV4-Gruppen om att avveckla dagens tablåbelagda lokala nyhetssändningar, som sker på 21 redaktioner och i 24 editioner. Totalt innebär det att cirka 125 tjänster försvinner.

I stället ska TV4 förstärka riksredaktionen med 25 fasta inrikesreportrar som placeras på 10 orter i landet:  Falun, Göteborg, Jönköping, Norrköping, Luleå, Malmö, Skövde, Sundsvall, Umeå och Östersund.

De redaktioner som läggs ner helt är de i Gävle, Halmstad, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Linköping, Skellefteå, Trollhättan, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.