Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det är ett väldigt tryck”

Publicerad: 28 mars 2012, 12:04

Bo G Andersson lämnar DN.

Bo G Andersson har varit fast anställd på Dagens Nyheter i 33 år och redaktör för DN Debatt detre senaste åren. Nu lämnar han tidningen för ”nya utmaningar”. Nils Öhman blir ny redaktör för DN Debatt.


Efter 33 år på Dagens Nyheter meddelar nu Bo G Andersson att han söker nya utmaningar.

– Jag kan inte berätta mer än så, men jag söker och letar nytt jobb. Inom eller utanför journalistiken. Dyker det upp ett bra, intressant och spännande jobb så kommer jag att överväga der, berättar Bo G Andersson för Resume.se

Bo G Andersson har varit fast anställd sedan 1980 och debattchef sedan 2009, en redaktionstjänst med otroligt högt tempo.

– Det är klart att det är ett väldigt tryck och det kommer in många artiklar. Vissa dagar kommer det in mellan 25-30 mail med artiklar vi ska välja mellan, säger Bo G Andersson.

Slutar du på DN för att jobbet som debattchef har varit för tufft?
– Nej, visst är det otroligt intensivt men det är inte därför, avslutar Bo G Andersson till Resume.se.

Nils Öhman blir ny redaktör för DN Debatt, skriver Medievärlden.
Han är utbildad civilingenjör och har tidigare  varit på Ny Teknik.  På DN har han varit biträdande redaktionschef och  nu senast chef för  surfplattetidningen DN+.

Erika Siljendal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.