Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det är min tutte och jag bestämmer över den”

Publicerad: 16 februari 2014, 20:54

Detta upptåg väckte starka reaktioner i helgen.

Foto: SVT.

HELGSVEPET. Det var Nour El Refai som själv som kom med idén till Björn Gustafssons bröstgrepp på henne i Melodifestivalen inför miljontals tittare. Efter deltävlingen i lördags försvarade hon skämtet som i sociala medier fått hård kritik för sexism, och som satt SVT under press.


Ämnen i artikeln:

Helgsvepet

En av de största kritikerna till ”skamgreppet” är GT:s chefredaktör Frida Boisen som i en krönika skriver att SVT har unkna värderingar. Nour El Refai försvarar dock skämtet och påpekar att det var hennes egen idé.
– Jag kom på det. Det tyckte jag var kul, att han skulle klia oss på  brösten. Det är min tutte och jag bestämmer över den, säger Nour till Expressen.

Övriga branschnyheter i helgen

Vattenfalls vd hyllar svenskarna – besviken på Norge
Storsponsorn Vattenfalls vd, norrmannen Øystein Løseth, hyllar den svenska OS-insatsen i längdspåren, men uttrycker besvikelse över den norska prestationen, skriver SvD Näringsliv.
- Vi är extremt besvikna här i Norge. Jag tror att åkarna är i ganska bra form men att de har bommat helt med vallan.

Norsk tidning varnade för ”starka bilder”
Norska Dagbladet varnade för ”starka bilder” på sin sajt när de visade hur svenska stafettlaget stod och firade guldet när den detroniserad Petter Northug gled över mållinjen.  

Windows XP skrotas
Microsoft skrotar Windows XP som funnits i tolv år. Operativsystemet går i graven om åtta veckor. Den som inte uppdaterar till Windows 8.1 riskerar säkerhetsproblem och dataintrång, uppger DI.

Norsk skidsida blev blågul

Norska skidförbundets Facebook-sida blev plötsligt svensk i blågula färger efter Charlotte Kallas målgång i OS-stafetten. Dessutom skickades en hyllning till Sverige ut från norska landslagets konto. SVT Text och Expressen skriver att många trodde att hackare hållit sig framme, men enligt norska skidförbundets kommunikationschef var det en äkta hylling till svenskarna.

Plura: TV3 ville skapa konflikter
I lördags sändes det sista avsnittet av ”Mauro & Pluras tågluff i TV3. Enligt Plura försökte TV3 och produktionsbolaget Mastiff skapa konflikter mellan Mauro Scocco och Plura under inspelningen.
– /.../de försökte liksom få fram konflikter och frågade mig typ "Blir du ­inte  trött på Mauro? Du ser lite irriterad ut". Men det går ­inte att  irritera sig på ­honom för han är underbar, säger Plura till Aftonbladet.

Lego produktplacerar i Simpsons
Lego som på senare år valt alternativa medieval i marknadsföringen har satsat stort på nya långfilmen ”lego The Movie”. Det danska leksaksföretaget produktplacerar även i det kommande 550:e avsnittet av Simpsons. I avsnittet med namnet ”Brick like me” vaknar Homer Simpson upp i ett Springfield gjort av Lego. Enligt Fox har Lego och skaparna av Simpson samarbetat om avsnittet, skriver TT.   

Debutanterna vann ”På spåret”
Medieprofilerna Göran Everdahl och Helena von Zweigbergk vann SVT:s "På spåret".
– Det var lite av en chock, säger Helena von Zweigbergk till DN.

Storbud på Cision
Blue Canyon Holdings  har lagt bud om 52 kronor per Cision-aktie, totalt 775 miljoner kronor. Styrelsen i Cision har rekommenderat budet och aktieägare med 43 procent av kapitalet har  accepterat det. Cisions aktie rusade på fredagen, skriver DI.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Helgsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.