Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det är mörkt och dramatiskt”

Publicerad: 24 maj 2012, 07:19

Johan Renck.

Foto: Mikael Jansson.

Johan Renck är inte bara musikvideor och reklamfilmer. Han har även gjort drama, och nu regisserar han den påkostade vikingaserien "Vikings". – Det är mörkt, dramatiskt och har en del inslag av mytologisk karaktär, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Johan Renck

Johan Renck har gjort ett otal musikvideor för världsstjärnor och reklamfilmer för storföretag. Men han regisserar även drama – och nu är han i full färd med en vikingaserie för History Channel som börjat satsa ordentligt på dramaserier.

– Det stämmer. Jag gör piloten och de två påföljande avsnitten, svarar Johan Renck i ett mejl till Resume.se.

Kan du berätta mer om projektet?
– Serien  är skriven av Michael Hirst ("Elizabeth", "Tudors") och är en intrikat  historia om två bröder av väsensskild karaktär och deras ihoptvinnade  liv under vikingarnas 700-tal i Norge. Det är mörkt, dramatiskt och har  en del inslag av mytologisk karaktär. Det är inte omöjligt att vi får se  något svenskt i rollbesättningen.

Gabriel Byrne från succéserien "In treatment" är klar för serien. Byrne ska spela jarlen Erlend  Haraldsson, som utmanade Ragnar Lodbrok om makten.  "Vikings" spelas in på Irland i sommar  och får premiär nästa år.

Vad har du gjort inom drama tidigare?

– Jag  har regisserat under alla utom första säsongen av "Breaking Bad", jag  har regisserat för "The Walking Dead" sedan så gjorde jag en amerikansk  långfilm för några år sedan som var med och tävlade i sundance.

Har du någon svensk som du skulle vilja se i en roll? Vad skulle du vilja göra mer inom drama?
– Vi får se vad det blir när det gäller svenska talanger. Jag håller på  med en amerikansk långfilm med  inspelning i höst samt ett svenskt  dramatiskt tv-projekt för nästa vår. Mer om det när det är aktuellt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Johan Renck

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.