Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Det är sinnessjukt"

Publicerad: 10 november 2009, 09:57

Om killen är bög eller ej? Ta reda på det genom att kolla in hans musiksamling eller hans badrumsskåp, skriver Malena Ivarsson i Aftonbladet Söndag. – Sinnessjukt, helt bisarrt, säger Veckorevyns sexrådgivare och bloggare Hannah Arnhög till Resume.se.


Hannah Arnhög reagerar starkt på Malena Ivarssons svar i sexspalten i går. (OBS! Bilden är ett montage).

I ett svar på insändaren med rubriken ”Är killen jag träffar gay?” skriver sexrådgivaren Malena Ivarsson i Aftonbladets söndagsbilaga att detta går att ta reda på genom att kolla in killens musiksmak: ”Många homosexuella killar gillar till exempel schlagermusik”, skriver Malena Ivarsson och fortsätter:

”Är cd-kollektionen fylld av opera eller schlager eller ligger där drösar av country och western? Hur ser badrummet ut? Hänger det Versache-handdukar där? Är badrumsskåpet fyllt av mer hår och skönhetsprodukter än vad du har själv? Det kan vara tecken som kan tyda på att attt han gillar killar mer än som kompisar”.

Veckorevyns Hannah Arnhög bloggar om Malena Ivarssons svar i dag och kallar det ”sinnessjukt och bisarrt”.

– Jag skrattade när jag läste det för man kan inte tro att det är på riktigt. Jag undrar hur hon får ihop att Måns Zelmerlöv är hetero. Jag har många killkompisar som smörjer in sig och har tajta kläder – men det har inget med deras sexuella läggning att göra. Om hon har den type av fördomar är det obehagligt, säger Hannah Arnhög till Resume.se och fortsätter:

– Det är också sjukt att det gått igenom redigeringen. Chockerande,

Läsarreaktioner har även kommit in till Aftonbladet Söndag. Malena Ivarsson säger att det hela var skrivet med ”glimten i ögat”.

– Jag är ledsen om någon blivit sårad. Jag trodde att man kunde skämta lite. Jag har många gayvänner med utpräglat skönhetsssinne och det är beundran jag skriver det, det här var skrivet med kärlek till gayvärlden. Men det har missuppfattats och det beklagar jag.

– Jag har lagt in en ursäkt och ett förtydligande till tidningen.

Hannah Arnhög tycker inte alls att humorn gick fram.

– Det är ju inte så att hon som frågar skämtar. Man kan inte svara på en riktig fråga med ett skämt. Det är ju inte så att Malena Ivarsson skämtar i alla svar på insändarna direkt. Speciellt i en rådgivningsspalt som den här framgår det inte att hon skriver det med glimten i ögat.

Kristofer Forssblad Olsson
, biträdande redaktör på Aftonbladet söndag:

– Det är är inte så lyckat kanske. Det är svårt i text att skriva på det här sättet så att det når fram till läsarna att hon skämtar. Det är lättt att det missförstår och hon komme ratt ha ett förtydligande i nästa tidning, säger han.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.