Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det är sjukt”

Publicerad: 27 augusti 2012, 11:28

Claes Britton tas i örat av Nike Felldin.

Foto: Resumé.

I sin text i DN om modebranschen lyfter författaren Claes Britton fram ett exempel på den ”digitala narcissismen”. Han citerar en Facebook-uppdatering från stylisten och Rodeo-bloggaren Nike Felldin. Problemet är att det var en "facerape" – ett skämt från en kompis som skrev formuleringen i hennes namn.


Claes Brittons jättereportage i två delar om den svenska modebranschen avslutades i DN söndag i går. I texten citeras stylisten och Rodeo-bloggaren Nike Felldin från något som skrivits i hennes Facebook-logg under modeveckan i februari. Claes Britton vill med citatet exemplifiera den digitala narcissismen.

Vad Britton inte kände till var att det var en så kallad facerape. En kompis till Nike Felldin skojade till det och skrev statusuppdateringen som ett skämt.

Där stod det: ”Väääääärldens bästa dag, har blivit plåtad 100 gånger alla tycker att jag är så sjuuukt snygg men jag bah 'holla at ya bitches' vem bryr sig, jag är fakking Nike Felldin!!! Bring it on!!!".

Nike Felldin tycker att Claes Britton borde ha förstått att det var ett skämt.

–       Det var sjukt att se denna facerape ett halvår senare i tryck i DN, och sjukt att ens någon skulle kunna tro att min status var något annat än ett skämt. Det är väldigt oseriöst att använda en källa som inte kollats upp och ta in ett citat hittat på en privat profil på facebook, som dessutom förnedrar i sammanhanget, säger Nike Felldin till Rodeo.

Hon sågar Claes Brittons artikelserie som hon anser sakna läsvärde.

–       Jag tycker bara att det är en bittert skriven text av en gubbe som säger "det var bättre förr" minst en gång om dagen, säger Nike Felldin till Rodeo.

Resumé har sökt Claes Britton.

– Vi kollar upp saken, och är något fel i det vi publicerat för vi naturligtvis in en rättelse i DN Söndag nu till helgen, säger Mattias Hermansson på DN Söndag.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.