Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Det är slumpen som avgör var man hamnar"

Publicerad: 22 mars 2011, 16:15

Thomas Peterssohn går från ett toppjobb till ett annat. Men egentligen var det inte meningen att han skulle hamna i mediebranschen överhuvudtaget. – Det känns mest som att man börjar någonstans och sen är det slumpen som avgör var man hamnar, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

MittmediaThomas Peterssohn

Thomas Peterssohn. Foto: Andreas Elgstrand.

Thomas Peterssohn lämnar jobbet som vd och chefredaktör på TT för ett nytt toppjobb som vd och koncernchef på mediekoncernen MittMedia.

Peterssohn ligger bakom nyhetssajten E24 och fick Stora journalistpriset tillsammans med Anders Cervenka för den. Mellan 2002 och 2006 jobbade han som chefredaktör för Affärsvärlden och har även varit reporter på Svenska Dagbladet, Finanstidningen, Ekot och Dagens Industri.

– Jag tror att det är bra att mediechefer har ett intresse för både affärer och redaktionell verksamhet. Och har kompetens i båda delarna. Det har gått ganska bra i de jobb jag haft, säger Thomas Peterssohn.

Är det något du tycker att du inte gjort under karriär, som du saknar?
– Jag tycker att det är roligt att driva företag, jag startade E24 i en källare och det var väldigt roligt och spännande. Något man borde göra mer. Men man kan inte göra allt, nu ska jag fokusera helt på mitt nya jobb.

Varför tog du det här jobbet?
– Det är stora utmaningar och det känns väldigt spännande. MittMedia är dessutom ett företag som har goda förutsättningar att klara framtidens mediekrav, säger han.

Och fortsätter:

– Det var en spännande resa men efter fem år kände jag att det var dags för någon annan att ta över. TT har varit fantastiskt bra och jag har vuxit väldigt mycket under min tid där.

Vad är det första du ska ta tag i när du börjar?

– Det första jag ska göra är att lära känna bolaget och cheferna och sen ska vi tillsammans forma en strategi för hur MittMedia ska organiseras framtå.

Vad har du för karriärmål och drömmar?
– Jag vet inte om jag har några drömmar och mål, det känns mest som att man börjar någonstans och sen är det slumpen som avgör var man hamnar. Men jag tycker att det är roligt att jobba i mediebranschen. Jag började min karriär med ett vikariat på Svenska Dagbladet och egentligen var inte det alls vad jag hade tänkt mig, jag pluggade till civilekonom.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

MittmediaThomas Peterssohn

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.