Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det är svårt att vara politiskt insatt i Stockholm”

Publicerad: 20 augusti 2014, 11:39

Filip Hadenius.

Tidigare Prime-medarbetaren Filip Hadenius blir ny politisk expert på ABC. Hans uppgift blir att förenkla i "valdjungeln" för stockholmarna och hjälpa till att skilja på vad partierna egentligen står för.


Ämnen i artikeln:

PrimeSVTABC

Parallellt med jobbet på SVT driver han sidan skattekollen.se som på ett enklare sätt visar vad dina skattepengar går till.

Hur funkar det att arbeta dubbelt med både valet och skattekollen.se?
– Det funkar bra, valet är snart här så fram till dess går det bra att bolla mellan båda jobben.

Har du någon journalistisk erfarenhet sedan tidigare?
–      Jag har ingen journalistisk erfarenhet mer än att jag har varit redaktör för tidningen Holmiensis som ges ut av Stockholms nation i Uppsala. Och så har jag flera journalister i familjen.

Filip Hadenius kommer som politisk expert på ABC arbeta med att på ett enklare och mer pedagogiskt sätt guida stockholmarna rätt i "valdjungeln".

–      Det kan vara rätt komplicerat att reda ut vad partierna egentligen vill och så här i slutet av valrörelsen är det mycket budskap från både höger och vänster. Då är det viktigt att få krångliga rapporter förklarade lite enklare och att faktiskt kunna avläsa vad som presenteras.

Är Stockholmarna för dåliga på att läsa av statistik?
–      Nej, det är svårt att vara politiskt insatt i Stockholm. Mycket för att riksdagen också har ett stort stockholmsfokus, vilket gör att det ibland kan vara svårt att skilja på riksdag, kommun och landsting. Det är mycket som kan blandas ihop.

Hur tror du att det kommer gå i valet?
– Det är för tidigt att spekulera i. Det man kan säga är att blocken brukar närma sig varandra och att de större partierna brukar växa. Den som lyckas bäst under de kommande veckorna kommer att vinna valet. Det är absolut inte avgjort än.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

PrimeSVTABC

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.