Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det blev en riktig nyhetsnatt”

Publicerad: 23 februari 2012, 06:40

Bebisen är jättenyhet idag.

Foto: Scanpix.

(UPPDATERAD) Tajmingen var inte den bästa för journalisterna. Tidigt i morse 04.26 födde kronprinsessan Victoria en 51 centimeter lång och 3 280 gram tung flicka på Karolinska Sjukhuset i Solna. Prins Daniel höll en presskonferens klockan 7, och tidningarna fick trycka extraupplagor.


Ämnen i artikeln:

Victoria

Beredskapen var mycket god hos medierna som hade stand by-läge. Det kallades till presskonferens klcokan 7 i morse där en rörd prins Daniel berättade att han och Victoria fått en dotter.

Tajmingen var lite knepig för journalisterna - det kommer ut extraupplagor under dagen.

–   Det blev en riktig nyhetsnatt. Beskedet om att Victoria åkt in till BB   kom efter deadline för den första tidningsupplagan, men vi gjorde  snabbt  om och fick med 11 sidor där. Därefter varierar innehåll och  omfång  mellan upplagorna, det blev 19 sidor till slut, och det var ett   fantastiskt bra samarbete mellan inte bara tidningen och webben utan   också mellan Expressens nattlag och GT- och Kvällsposten-redigerarna, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Han är mycket belåten med Expressen TV som började   direktsända  klockan 02.30 och intervjuade Bertil   Ternert, Sten Hedman och andra på Karolinska sjukhuset.

– Vi gjorde   live-tv långt före tv-kanalerna och Johan T Lindwall var med och   berättade om Victoria och Daniel. Tekniken fungerade bra, och precis som   när Socialdemokraterna bytte partiledare lyfte tv-sändningarna hela   bevakningen, säger Thomas Mattsson och fortsätter.

–   Vi har också kört chattar i princip varje halvtimme på Expressen.se   hela natten, jag har själv chattat två gånger och svarat på läsarnas   frågor om hovbevakningen. Interaktiviteten är viktig, vi har varit   väldigt aktiva i sociala medier och redan fått beröm för det på Twitter.

Prins Daniel har bett media om att få lugn och ro och behandla den lilla fanmiljen med respekt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Victoria

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.