Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det blev två kardemummabullar den här helgen”

Publicerad: 5 oktober 2015, 15:20

Skärmdump från SvD.se

Metro Modes redaktör Martin Hansson som blivit hånad efter "Min helg"-artikeln i SvD.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetMartin HanssonMetro Mode

FT

Fredrik Thambert


I helgen publicerades Svenska Dagbladets artikel "Min helg" med Martin Hansson, redaktör på Metro Mode. I den beskriver han hur en skön helg kan se ut.

"På lördagsmorgonen ringer klockan vid sju. Ger mig ut på en löprunda i Hagaparken, det finns något härligt i att vara vaken innan alla andra (..) Efter en snabb dusch hemma tar jag en surdegsfralla och en kaffe på Fabrique på Fleminggatan. Blev kär i stället efter att jag träffade ägarna på Gotland i somras, och jag skulle nog kunna leva på deras kardemummabullar" berättas bland annat.

Artikeln har blivit föremål för hån i sociala medier liknande dem som författaren Michaela Bley fick ta emot efter berättelsen om hennes helg i SvD:s lördagsmagasin.

"Ni gör det så lätt att förakta er @SvD - För era värderingar, absolut, men nästan mer för detta" skriver Rivers cd Zeke Tastas på Twitter.

"Förutom att jag också vill leva på Fabriques kardemummabullar så blir jag lite rädd för denna Teppanyakihällsman" skriver journalisten Gustav Gelin.

Martin Hansson själv tar däremot lätt på kritiken.

Vad tycker du själv om artikeln?
– Informativ!, skriver han i ett mejlsvar.

Vad säger du till de som raljerar om "teppanyakihällsjournalistiken"?
– Jag jobbar stenhårt och är glad för att jag kan njuta av lediga helger på det viset som jag gör – vilket jag inte kunde för två år sedan. Då jag jobbade deltid på ICA varje helg och marginalen av inkomsten kom därifrån.

Hade du en bra helg?
– Ja, det blev två kardemummabullar den här helgen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev