fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det ena utesluter inte det andra”

Publicerad: 2 maj 2012, 10:41

TV4-gruppen drar igång två nischkanaler och lägger ned en trots att man tidigare meddelat att peaken för nischkanaler är över:
– Det ena utesluter inte det andra. Vi fortsätter att satsa hårt för att kunna erbjuda tv vart du än är, men vi satsar också på de nischkanaler vi redan har, säger Magnus Törnblom, ansvarig för företagsinformation på TV4.

Ämnen i artikeln:

TV4Casten Almqvist

KB

Karl-Johan Byttner


– Då TV4-gruppen valde att dra igång en satsning på nischkanaler  tyckte många att vi hade hål i huvudet, men det visade sig vara ett  genidrag. Nu tror jag att vi har sett peaken på vår nischstrategi och  att vi måste börja ställa om.

Det sade TV4 Gruppens vd Casten  Almqvist i samband med Stora Annonsördagen nyligen. Han berättade också  att TV4 Gruppen är full färd med att gå över till det digitala  medielandskapet och att skiftet ska vara genomfört inom de närmaste 4-5  åren.

Men nu står det alltså ändå klart att TV4 Gruppen drar igång  nya nischkanaler.

Dels startar man TV4 Fakta XL, som är ett komplement  till TV4 Fakta men också erbjuder faktaprogram inom andra genrer, dels  kör man igång TV4 Sport Xtra i samband med hockey-VM.

Gruppen lägger samtidigt ned TV4 Science Fiction. Det vill säga man startar två nya nischkanaler och skrotar en:
–  För oss är det inte antingen eller. Vi fortsätter vår satsning på att  förflytta våra affärer till det digitala området, men stänger inga  dörrar för att öppna nya kanaler. Det nya är väl snarare att vi inte får  se samma tillväxt av nischkanaler som vi har fått se tidigare, säger  Magnus Törnblom.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev