Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det finns en sorg hos mig”

Publicerad: 27 september 2012, 07:54

Cissi Krönlein.

Foto: GP.

Sedan en månad tillbaka är det klart att Göteborgs-Posten skär bort 55 tjänster, varav 30 på redaktionen. Den här veckan slutar de flesta som nappat på avgångserbjudandet. – Det finns en sorg hos mig eftersom det blir ett kompetenstapp, men det känns ändå bra att vi har kunnat ge avgångsvederlag som varit frikostiga och populära, och stämningen är relativt god med tanke på omständigheterna, säger nytillträdda chefredaktören Cissi Krönlein.


Ämnen i artikeln:

Cecilia Krönlein

Cissi Krönlein tillträdde nyligen som chefredaktör och rivstartade med nedbemanningen.

49 av personerna som lämnar GP gör det denna vecka. De övriga 6 går vid årsskiftet. Alla som sökte avgångsvederlaget har fått det beviljat och GP räknar med att spara 30-40 miljoner kronor per år. Tidningen ska nu lägga mer resurser på det digitala.

För Cissi Krönlein har det varit en speciell situation att tillträda och genast göra sig av med folk.

– Givetvis är det en smärtsam och jobbig process, säger Cissi Krönlein som ändå uppfattar stämningen som relativt god. Hon menar att de som lämnar tidningen är nöjda med avgångsvillkoren.

GP har efter nedskärningarna 161 anställda på redaktionen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Cecilia Krönlein

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.