Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det finns tillfällen i livet då det känns nödvändigt att uttala sig”

Publicerad: 18 september 2013, 11:54

Jeanette Bonnier.

Foto: Andreas Elgstrand.

Det fanns en tid när Bonnier AB:s största ägare Jeanette Bonnier, 79, höll sig i skymundan. Nu är hon överallt – och på fredag gästar hon Skavlan i SVT. – Jag har inte bytt linje, men det finns tillfällen i livet då det känns nödvändigt att uttala sig, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Jeanette BonnierBonnier AB

Jeanette Bonnier är dotter till legendariske förläggaren och företagsledaren Albert Bonnier och därigenom Bonnierkoncernens störste delägare.

På senare tid har hon synts allt mer i media. Tidigare var det inte lika lätt att få henne att ställa upp. Hon medverkade i Gregor Nowinskis TV4-dokument om familjen Bonnier och förra hösten lät hon sig djupintervjuas i SVT:s ”Min sanning”. Hon har också ställt upp på intervjuer i Expressens webb-tv och i Resumé. Senast i måndags var hon med i panelen på Publicistklubbens debatt och på fredag gästar hon Skavlan inför miljonpublik i SVT.

Att Bonnier har det tufft ekonomiskt har undgått få. Koncernen är nu dessutom ännu mer i blickfånget på grund av vd-frågan och de båda Bonnier-böckerna som släppts.

–      Allt detta som du nämner är anledning nog, säger hon om att hon numera syns så ofta i media.

Hur ser du på att vara i rampljuset på detta sätt?
– Jag tittar aldrig på mig själv i tv eller lyssnar på intervjuer jag har gjort.

Är det en intern överenskommelse bakom detta att du träder fram? Carl-Johan Bonnier (styrelseordförande Bonnier AB) syns ju sällan.
–      Jag tar mina egna beslut.  Nu får det vara slut på denna intervju.

Jeanette Bonnier började som allmänreporter på Expressen 1952. Hon var under flera år reporter på bland annat Veckojournalen och Bildjournalen. Under åren 1969 till 1976 var hon chef för Bonnier Inc. i New York.

Hon är även grundare av och styrelseordförande i Bonniers Konsthall samt ledamot i AB Kvällstidningen Expressen och i AB Dagens Nyheter, liksom i SF, Svensk Filmindustri.

Fotnot: Resumé fick svar av Jeanette Bonnier via mejl . Vi lyckades inte nå henne på telefon.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Jeanette BonnierBonnier AB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News