Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det här triggar mig oerhört”

Publicerad: 10 maj 2012, 07:44

Jan Åkerlund.

Foto: Minimedia.

Nyligen rapporterade Resume.se att Jan Åkerlund, 48, slutat som nordisk försäljningsdirektör på Vi i Villa. Nu är han klar för Schibsted-ägda Minimedia där han också blir försäljningsdirektör. – Jag har fått en chans att jobba med framtiden, säger han i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Vi i villaMinimedia

Jan Åkerlund kommer närmast från jobbet som nordisk försäljningsdirektör på Bonnier  Publications och Vi i Villa, och har tidigare ett förflutet som  försäljningschef på TV4.

–  Jag ser ju att utvecklingen sker i nät och mobil, där ligger  Minimedia långt fram i utvecklingen. Jag känner igen entreprenörsandan  från min första tid på TV4 under 90-talet. En sån anda triggar mig  oerhört, säger han i en kommentar.

Schibstedföretaget MiniMedia har en stark tillväxt och ser en stark trend i att många partners väljer att flytta sina  tryckta satsningar på olika former av kundtidningar till webben och  mobilen.  Bland kunderna finns Volvo, ABB, Nokia, Telia och Vattenfall. Minimedia  har i dag 45 anställda och omsätter drygt 80 miljoner kronor.

– Vi tror på en fortsatt bra tillväxt för vår nisch av marknaden,  säger vd:n Maths Nilsson. Mycket av det som görs i print flyttar i dag över  till webben och mobilen, och där kan vi erbjuda en helhet, med innehåll,  teknik och trafik. Sedan har vi ett par spännande nyheter i bakfickan  som vi ska lansera innan året är över.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Vi i villaMinimedia

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.