Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Det känns jättebra"

Publicerad: 3 november 2009, 11:43

55 tjänster på centralredaktionen utlyses, och nio tjänster försvinner från DN.se. Dessutom blir det en rad ytterligare organisatoriska förändringar. – Dest känns jättebra, väldigt positivt, säger Dagens Nyheters nya chefredaktör Gunilla Herlitz.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterGunilla Herlitz

Gunilla Herlitz. Foto Leif R Jansson/ SCANPIX

Första dagen på nya jobbet.

Då körde Gunilla Herlitz igång rejält direkt.

Som Resume.se tidigare skrivit presenterade hon en rad förändringar för personalen under måndagen.

Bland annat ska de två personalavdelningarna samordnas till en enda med Magnus Janson, tidigare administrativ redaktionschef, som personalchef. Annonsförsäljningen på nätet ska skötas centralt hos Bonnier. Det gäller även it-supporten.

Marknadsavdelningen upplöses och införlivas med annonsavdelningen.

På centralredaktionen utlyses samtliga 55 tjänster, och det bildas en personalpool med 20 personer som ska kunna hoppa in vid behov.

– Vi utlyser tjänsterna för att förstärka nyhetsarbetet och effektivisera nyhetsorganisationen i A-delen, säger Gunilla Herlitz, som säger att det pågår förhandlingar med facket.

Nio redaktionella tjänster försvinner från webben som får Björn Hedensjö från Dagens industri som ny chef. Han efterträder Charlotta Friborg som går vidare till andra arbetsuppgifter.

Ny redaktionschef är Åsa Tillberg som efterträder Pia Skagermark.

Gunilla Herlitz, som menar att DN befinner sig i en djup kris, säger att hon är nöjd med sin första dag och förändringsplanerna.

– Det känns jättebra, väldigt positivt. Men säkert kommer det att finnas medarbetare som har synpunkter på förändringsarbetet, säger Herlitz till Resume.se.

Enligt Resumés källor kommer DN att gå upp emot 200 miljoner kronor back i år.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.