Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det strider mot Bonniers värdegrund”

Publicerad: 25 juni 2009, 11:00

I måndags kom beskedet att Bonnier Tidskrifter tar över Stockholm City.
Samtliga journalister sägs upp.
Tidningen ska istället göras av Bonnier Tidskrifters kundtidningsbolag Spoon.


Ämnen i artikeln:

Stockholm CityBonnier Tidskrifter

Den här konstruktionen får journalistklubben på Bonnier Tidskrifter att se rött. I ett uttalande skriver klubben att de blev mycket förvånade över Bonnier Tidskrifters övertagande.

”Vi anser att Bonnier undviker sitt arbetsgivaransvar för personalen genom att säga upp samtliga och hänvisa till att det är upp till Spoon att bemanna redaktionen för City.

Att på detta vis behandla anställda som varit lojala med City och Bonnier under många år, är enligt vår mening inte förenligt med Bonniers värdegrund och strider mot andemeningen i Lagen om anställningsskydd.”, skriver Journalisklubben.

I uttalandet skriver klubben att Spoon borde erbjuda journalisterna på City anställning och om inte det sker borde de få en ”adekvat” ersättning.

Även fackklubbarna vid Expressen och DN har reagerat kraftigt på Bonnier Tidskrifters agerande. Det skriver Journalisten.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.