Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Det tar kraft och energi

Publicerad: 28 oktober 2011, 07:07

80 av 370 tjänster försvinner – varav omkring hälften på redaktionen. Målet är att spara 100 miljoner kronor, med full effekt 2013. Så här säger chefredaktören Daniel Sandström om Sydsvenskans nedskärningar. – Det tar kraft och energi. Men vi ska även i fortsättningen sätta agendan i vår region vad gäller nyheter, debatt och aktualiteter.


Ämnen i artikeln:

Daniel Sandström

Daniel Sandström. Foto: Sydsvenskan.

Vilka områden kommer att drabbas?
– Vi  har prioriterat allt som har med nyhetsarbetet att göra, vi har  centraliserat en hel del, framför allt på redigeringen. Färre  avdelningar generellt, och en hel del osthyvel. Webb och  familjeredaktion är mest påverkade.

Hur ser du på förutsättningen att kunna göra en bra tidning med mindre resurser?

– Det  är en naturlig del av detta jobb att ständigt titta på hur vi använder  resurserna på bästa sätt, men mycket kommer att handla om att välja  bort, och välja rätt. Och jobba rätt. Vissa dagar är tidningen i största  laget, vi kan fortfarande arbeta med flödet och andra saker som inte  läsaren ser. Vi har fortfarande resurser och kompetens för att värna de  områden där vi ska vara starka.

Finns det risk att någon av era profilerade skribenter lämnar?
– Med  så duktiga medarbetare finns alltid en risk, men jag hoppas  naturligtvis inte det, för våra profiler är viktiga för oss. Men vi har  även väldigt duktiga medarbetare som inte är lika profilerade, till  exempel inom redigeringen, och de är jätteviktiga för att tidningen ska  bli bra. Dem måste vi också värna.

Hur mycket kan man egentligen skära i en tidning innan man når en punkt där det inte går längre?
– Det  är alltid den kniviga frågan. Det här blir tufft, men vi kommer även  2012 att göra en bra tidning. Vi har så bra medarbetare att jag inte  tvivlar på det.

Lär mer om sparpaketet här och här.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Daniel Sandström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.