söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Det var en fadäs"

Publicerad: 21 februari 2011, 09:37

Rickard Olsson anmäldes till Granskningsnämnden. Nu kommenterar han sin groda i Melodifestivalen i lördags. – Jag hade gjort min läxa lite dåligt, säger han till Aftonbladet.

Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenRickard Olsson

MC

Malin Carlehäll


Rickard Olsson. Foto: SVT

Rickard Olsson "glömde bort" Linköpings damfotbollslag när han sa att det inte fanns någon fotboll i staden. Uttalandet upprörde och han blev anmäld till Granskningsnämnden.

– Nu finns det visst fotboll i Linköping. Linköpings FC är en av de bästa  och mest framstäende klubbarna på damsidan. Man vann Damallsvenskan 2009  och har kvalificerat sig till kvartsfinal i Champions league (förutom  att man vunnit t ex Svenska cupen). Att då påstå att de "inte finns" är  både okunnigt, diskriminerande och en klar form av härskarteknik  (osynliggörande). Rikard Olsson har därför brutit mot Radio- och  tv-lagens krav på opartiskhet, skriver Björn von Knorring i Uppsala i sin anmälan.

Rickard Olsson själv menar att han bara råkade glömma bort LFC och att det hela är mycket olyckligt.

– Jag hade gjort min läxa lite dåligt, säger Olsson till Aftonbladet.

Uttalandet var inte en medveten sågning, enligt Olsson, utan en ”running gag”, där man skojar om den stad som Melodifestivalen varit i och den stad man ska vidare till veckan efter.

– Det var en fadäs. Det var absolut inget medvetet. Jag kan bara beklaga att privatpersonen som anmälde tog illa vid sig, säger han.

Manusförfattaren Joachim Brobeck på produktionsbolaget Jarowskij beklagar det som har hänt och menar att formuleringen var otydlig.

– Det är superbeklagligt att vi inte formulerade oss tydligare, vi syftade på herrlaget och förstår att damlaget, som är superduktiga, har tagit illa vid sig. Vi var inte tillräckligt tydliga helt enkelt, säger han till Resume.se.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev