Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Det var ett misstag i redigeringen"

Publicerad: 21 oktober 2009, 10:16

Nu kommer Aftonbladets förklaring efter anklagelserna om nyhetsstöld: ”Ett misstag i textredigeringen”. – Jag vill be Niklas Svensson om ursäkt. Vi ska fixa detta omdelbart på nätet, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetNicke FranchellPolitikerbloggenTV4Niklas Svensson

Aftonbladet blåste på med storyn på bästa nyhetsplats

Aftonbladet toppar i dag med Littorin-storyn som Politikerbloggen avslöjade i går. Aftonbladet har inte ”creddat” Politikerbloggen och Niklas Svensson anklagar tidningen för nyhetsstöld.

TV4:s och Politikerbloggens Niklas Svensson anklagar Aftonbladet för nyhetsstöld av Littorin-storyn.

Nu visar det sig att Aftonbladet-reportern som skrev artikeln hänvisade till Politikerbloggen i sin version men att det sedan av någon anledning föll bort i den tryckta versionen.

– Jag har gått igenom alla rapporter från gårdagskvällen. Det måste ha varit ett misstag i textredigeringen. Sådant händer. Men visst är det olyckligt. Vi ska alltid vara frikostiga med cred, det är livsviktigt, säger Aftonbladets informationschef Nicke Franchell.

Jan Helin:

– Det här är jäkligt dåligt av oss och jag vill be Niklas Svensson om ursäkt. Vi ska rätta till det här omedelbart på nätet.

Läs mer: Anklagar Jan Helin för stöld

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.