Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Det var så Hitler gjorde”

Publicerad: 12 maj 2014, 10:28

Isabella Löwengrip.

Foto: Karina Ljungdahl.

”Dö”. Det var ett av svaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip fick på Twitter när hon ifrågasatte sexism-begreppet, i samband med Eurovision-finalen i lördags. – I dag vågar folk knappt yttra sig emot feminismen, eftersom man blir dumförklarad, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Isabella Löwengrip

"Förstår inte, det är sexistiskt att showa i Esc men att envisas med att visa brösten i badhus är jämställt?", twittrade Isabella ”Blondinbella” Löwengrip ut under lördagskvällen.

Hänvisningen till badhus syftar till den senaste tidens reaktioner på att det är okej för kvinnor i Umeå badhus att bada utan överdel.

– Efter Polens bidrag vällde det in Tweets i feeden och jag blev irriterad. Det är en dubbelmoral att tycka att viss nakenhet är okej, men inte annan, säger Isabella Löwengrip.

Hon menar att det alltid är feminismens anhängare som jämt ska avgöra om det är "rätt" nakenhet eller inte.

– När kan betraktaren veta när det är sexistiskt eller inte? På scen är det sexistiskt, men inte i ett badhus, säger hon.

Isabella Löwengrips tweet fick bland annat svaren:

"Vill skicka kvällens diss till @lowengrip som återigen går mig att vilja kräkas. Ber till gud att din unge blir klokare än dig (och Fi:are)."

"Vi märker att du inte förstått, Isabella. Du behöver inte berätta det."
Och någon som kort och gott skrev:

"Dö".

Isabella Löwengrip säger själv att hon i dag är ganska luttrad efter tidigare mejl och attacker på Twitter.

– Det är pälsaktivister som är mest radikala, men sen kommer feminister. Många skriver att man ska dö och att de ska ringa socialen för att man är dålig förälder. Det är en mycket tråkig härskarteknik. Påhopp verkar vara lätta att skriva på 140 tecken, säger hon.

Varför skriver du så om du vet vilka reaktioner du kommer att få?
– Det är en jätteviktig kamp att ta. I dag vågar folk knappt yttra sig emot feminismen, eftersom man blir dumförklarad. Feminismens anhängare verkar tala för att alla kvinnor har det kämpigt. Jag träffar inte de kvinnorna och där är det viktigt någon vågar säga ifrån.

Om feminismen bara stått för jämlikhet hade det varit en annan sak, enligt Isabella Löwengrip.

– I dag har det blivit mycket mer, ett slags mansförakt mot män. Jag är skittrött på offermentaliteten. Vi behöver inte det i dag.

Isabella Löwengrip tror att hon är någon som skulle kunna älskas av feministerna eftersom hon tjänar sina egna pengar och står upp för sig själv.

Men hon menar att man inte blir insläppt om man har andra åsikter och vill diskutera med dem.

– Min respekt för den här ismen krymper allt mer, och ingen orkar stålsätta sig mot de här extrema kvinnorna. För dem är man antingen med dem eller emot dem och det var så Hitler gjorde. Man kan inte föra den retoriken i dag, 2014.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Isabella Löwengrip

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.