Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Det var tufft att få så mycket skit"

Publicerad: 14 december 2010, 09:09

Mastiffs genrechef Amanda Shulman har tagit klivet in i rampljuset. För Resume.se berättar hon om supersuccén med ”Så mycket bättre”, nederlaget med ”Celebrity Rehab och nya blogglivet med maken Alex. – Vi får väl införa en “bloggkvart” någon gång under kvällarna, där vi kan försjunka framför våra datorer, säger hon till Resume.se.


Amanda Schulman. Foto: Yourlife.

Amanda Schulman, 30, har haft ett intensivt år som genrechef på tv-produktionsbolaget Mastiff med produktioner som ”Så mycket bättre”, ”Paradise Hotel”, ”Pensionärsjävlar”, Kungarna av Tylösand” och skrotade ”Celebrity Rehab”.

Nu har hon dessutom börjat blogga – precis som sin make.

– Det är kul och svårt. Det tar väl lite tid innan man hittar sin egen stil. Varje inlägg känns som en liten självskola, säger Amanda Schulman.

Hur tycker du att det har gått hittills? Vad har du fått för reaktioner?
– Det är ju såklart superkul med alla kommentarer. Så snälla och härliga människor. 

Är ni bloggrivaler nu, du och din man?
– Nej, det är vi inte. Han är bäst på det här. Verkligen. Jag är inte i närheten.

Hur upplever du situationen att ni båda bloggar?
–Komisk. Vi får väl införa en “bloggkvart” någon gång under kvällarna, där vi kan försjunka framför våra datorer.  

Ni hade båda premiär för era bloggar förra veckan. En slump?
– Ja, faktiskt. Alex har planerat att starta sin blogg under flera månaders tid. Med mig gick det fortare. Yourlife ringde och frågade om jag var intresserad. Först sa jag nej, nästan per automatik. Men så kände jag: varför inte? Det kan ju bli riktigt roligt.

Vad är det du gör som genrechef på Mastiff?
– Jag utvecklar nya program och är exekutiv producent för programmen i min genre. De karaktärsdrivna. 

Vad är du mest nöjd med hittills som genrechef?
– Det var kul att ”Kungarna av Tylösand” blev så omtalat. Det rörde om i grytan, kan man säga.

Är det något som gått mindre bra?
– ”Skånefruar” gick inte lika bra. Där var vi med och dödade fruar-genren.

Vad säger du om era produktioner under hösten som ”Så mycket bättre, Kungarna av Tylösand och Pensionärjävlar?
– Det är så kul med ”Så mycket bättre” såklart. Det är inte så ofta man får in en helgunderhållning på TV4 som dessutom blir supersuccé. Det tråkiga var att inte ”Celebrity Rehab” blev av. Med den casten vi hade, som vi lyckades hålla hemlig för pressen, och med det upplägget så är jag helt säker på att det hade blivit ett mycket bra tv-program. Det var tufft att få så mycket skit under en period, men vi visste hela tiden att allt skulle vända när detta fantastiska program skulle visas. När det sedan inte blev av så var det minst sagt snopet. Jag sörjer det lite fortfarande.

Mastiff kallades skandalbolag i kvällstidningssammanhang fär produktionerna ”Kungarna av Tylösand”, ”Paradise Hotel” och inställda ”Celebrity Rehab” – samt faktiskt även för ”Så mycket bättre”, för att ni tog in Christer Sandelin som hade personliga problem. Hur kändes det, att kallas skandalbolag?
– På ett sätt är det kul för att det känns som det är fart på oss, men det är också orättvist när vi gör mer fin-tv än någonsin. Men det är inte kvällstidningarna så intresserade av att skriva om. Det här var hösten som Mastiff blev en egen kändis. Det tycker jag är roligt så länge vi kan leverera alla typer av program.

Vad har du för drömproduktion? Vad är de viktigaste komponenterna för en tittarsuccé?
– För mig ska en drömproduktion innehålla starka känslor. Själv vill jag gärna bli rörd när jag tittar på tv. Jag tror att de viktigaste komponenterna för en tittarsuccé är igenkänning, fascination och kvalitet. Om man sen kan göra något som känns fräscht med en ny form av det så kan det bli bra. Det är så mycket jag drömmer om att göra, en del av det kanske vi får in nästa år...

Hur är det att jobba i produktionsbranschen? Det är stenhård konkurrens och skyhöga krav, är det pressande?
– Ja, men det är väldigt roligt också. Det får man energi av och jag älskar mina medarbetare och känner mig trygg med dem. Jag måste säga att jag inte är överraskad att det går så bra för Mastiff. Jag har varit på de flesta produktionsbolag, men den energin som finns i det här huset hos de som jag arbetar är otrolig. Men det är också viktigt att påminna sig ibland om att tv inte är på liv och död – även om det kan kännas så i den här branschen. 

Hur är livet som yrkesarbetande småbarnsförälder med chefsbefattning och blogg?
– Det är tufft, men det går. Vi gör vårt allra bästa för att få ihop allt med vår lilla familj och sätta oss själva på första plats. Det svåra är att lära sig säga nej och det är bra egenskap att ha om man har en chefsposition och är förälder.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.