torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Det viktigaste från Facebooks F8-konferens

Publicerad: 13 april 2016, 08:02

Chatt-botar till Messenger, bättre livestreaming och Instant Articles för alla. Det är några av de viktigaste nyheterna från F8-konferensen i går kväll.

Ämnen i artikeln:

FacebookMark ZuckerbergMediaMedier

LL

Louise Lindberg


På Facebooks F8-konferens presenterade Mark Zuckerberg många nyheter. Förändringarna som presenterades kommer göra Facebook ytterligare till en plattform för nyheter och reklam. Det skrivs mycket om de olika förändringarna som togs upp, men för att ge en kort sammanfattning har vi listat de viktigaste nyheterna från konferensen:

Medierna kan installera chatt-botar i Messenger
Nyheten om chatt-botar i Messenger nådde världen redan tidigare, men det som presenterades under F8-konferensen var att mediehus nu också ska etablera sig i appen. För att demonstrera hur det går till i praktiken var CNN färdiga och installerade redan under konferensen, och Mark Zuckerberg visade hur man kan kommunicera med chatt-boten. Det fungerar ungefär som dagens pushnotiser så att du får nyheter direkt i Messenger, men du kan också chatta med boten direkt i Messenger. Under konferensen visades tre alternativ upp: "Read story", "Get a summary" och "Ask CNN". Därmed kan du få exakt den nyheten du vill ha personligen i din app.

Sponsrade chattar
Men det är inte bara media som kan använda sig av funktionen, utan även varumärken. På samma sätt som beskrevs ovan kan man få erbjudanden och reklam direkt i Messenger, men du får det endast om du själv väljer att följa företaget.

Lättare livestreaming
Man har redan sedan en tid tillbaka kunnat sända livestreamade klipp direkt i Facebook, men hittills har det endast varit möjligt från en mobiltelefon. Nu kommer livestreaming även kunna ske från till exempel professionella kameror, eller varför inte en drönare som Mark Zuckerberg demonstrerade på konferensen.

Spara till Facebook
Knappen i Facebook där man kan spara intressant innehåll till senare har hängt med sedan 2014, men nu expanderar Facebook knappen även till andra hemsidor. Var du än surfar kan du alltså välja att "Spara till Facebook" och ta del av innehållet senare i din app.

Instant Articles för alla
Facebook står för sina ord och gör Instant Articles-funktionen tillgänglig för alla, utan kostnad.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev