Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Detta är verkligheten, inget hyckleri”

Publicerad: 16 juli 2014, 12:21

Thomas Mattssson.

Foto: Resumé.

Mikael Persbrandts hustru Sanna Lundell går till hårt angrepp mot Expressens publicering i dag, där han fångats knarkande på film. Nu bemöter Thomas Mattsson kritiken.


Ämnen i artikeln:

Sanna LundellThomas MattssonExpressenMikael Persbrandt

Expressens chefredaktör skickar två kommentarer per mejl med anledning av dagens kritik:

– Den här filmen måste ses och förstås i ett större sammanhang, nämligen den omfattande artikelserien "KOKAIN – FRÅN FESTEN TILL DÖDEN" som reportrarna Maria Brander, Christian Holmén, Claes Petersson, Anne-Sofie Näslund, Karin Sörbring, och krönikören Britta Svensson har gjort den senaste dryga veckan. I filmen knarkar Mikael Persbrandt, han talar om att attackera poliser – och allt detta med gängmedlemmar som är kriminella. Detta är verkligheten, inget hyckleri, inget fjäskande. Det är inte vackert och tillrättalagt, det är för en gång skull en dokumentär skildring av kändiskokainet, skriver han och fortsätter:  

– Men detta är fortfarande en pågående publicering, dessutom kanske den mest ambitiösa som Expressen gjort om narkotika på 30 år, så det är inte lämpligt att redan nu börja recensera den. Man ska vara restriktiv med att kommentera aktuella publiceringar, och vilka personer som tidningen har kontakt med uttalar vi oss naturligtvis aldrig om. Jag har stor förståelse för att journalistik om narkotika kan orsaka reaktioner, men Expressen vill inte ge en förljugen bild av ett allvarligt samhällsproblem.

Dessa var frågorna som Resumé skickade:
Kommer du att ringa henne?
Har du något övergripande svar på hennes frågor till dig?
Hur kommer det sig att ni väljer att publicera filmen som är tre år gammal?
Vilket ansvar känner du för hur deras barn kan påverkas av publiceringen?

Korrigering: Filmen är två år gammal, inte tre år som Sanna Lundell uppger.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.