Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DI blir delägare i försäkringsmäklare

Publicerad: 21 mars 2014, 07:23

Henrik Stangel, vd på DI.

Foto: Carina Jäderström.

Bonnier-ägda Dagens Industri köper in sig i jämförelsetjänsten och försäkringsmäklaren Insplanet, som är noterat på First North. Köpet innebär bland annat att di.se visar upp nya erbjudanden inom försäkringar och privatlån.


Ämnen i artikeln:

Peter FellmanHenrik Stangel

DI-affären offentliggjordes efter börsens stängning igår.  Köpet innebär att DI tar över 25 procent av aktierna och rösterna i Insplanet.

Köpet sker dels kontant, dels genom annonsutrymme i koncernens kanaler.
–  Vi har sökt efter sätt att kapitalisera mer på vår trafik på webben. Vi  vet att allt som rör bilar, boende och finansiella tjänster är ett  jättestort intresseområde för våra läsare, säger Henrik Stangel vd på DI  till den egna tidningen.

DI, DN och Sydsvenskan köpte bostadssajten Hittahem under november förra året.

Henrik  Stangel menar att både det köpet och köpet av Insplanet är en del i  DI:s strategi att erbjuda användarna fler tjänster för att kunna ta del  av de affärer som ”skickas vidare till andra företag.”

Insplanet förmedlar försäkringar och privatlån, har funnits i 14 år och har ett marknadsvärde på nära 70 miljoner kronor.

Bolagets  största ägare är grundarna Richard Båge och Daniel Soussan, men även  finansmannens Sven Hagströmer och nätmäklaren Avanzas vd Nicklas  Storåkers.

Upplägget innebär också att DI har möjlighet att köpa  ytterligare 62 procent om två år till ett förutbestämt pris på 127  miljoner kronor, enligt DI.

– Dagens Industri är lite av en  drömpartner för Insplanet. Dels tack vare det starka varumärket, dels  för den typen av besökare som di.se har. Det är en attraktiv målgrupp  för banker och försäkringsbolag, säger Insplanets ordförande Daniel  Soussan till DI.

DI:s chefredaktör Peter Fellman hävdar att köpet inte kommer att påverka tidningens journalistiska arbete.
– Det här innebär bara att vi kommer att kunna ge besökarna mer, säger han till den egna tidningen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Peter FellmanHenrik Stangel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.