Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DI byter chefredaktör

Publicerad: 12 juni 2018, 14:39

Peter Fellman tar över efter Lotta Edling som chefredaktör för DI.

Foto: Joey Abraityté

Lotta Edling slutar som chefredaktör på Dagens Industri efter tre år. Hon ersätts av Peter Fellman som återvänder till sin tidigare tjänst.


Ämnen i artikeln:

Lotta EdlingPeter FellmanDI

Lotta Edling tillträder en tjänst som publicistisk utvecklingsdirektör för Bonnier News. Hon kommer att rapportera till Bonnier News vd Anders Eriksson och ingå i Bonnier News ledningsgrupp.

Hennes uppdrag blir att leda projekt för att vidareutveckla samarbetet mellan de olika varumärkena, skapa nya affärsmöjligheter och profilera Bonnier News.

Peter Fellman, chefredaktör för DI 2009-2015, återvänder till Stockholm och chefredaktörsposten efter några år som DI-korrespondent i New York. Ett av hans huvuduppdrag blir att fortsätta bygga den digitala läsaraffären.

–Det känns jätteroligt att igen få leda Di:s förändringsarbete. Det viktigaste nu blir att stärka innehållet och servicen till de betalande prenumeranterna ytterligare och accelerera konverteringen till det digitala. Vi har redan över 30.000 digitala prenumeranter och den siffran ska växa mera, säger Peter Fellman i ett internt meddelande.

Lotta Edling:

– Jag ser fram mot att få jobba i en publicistisk roll inom Bonnier News och med några av Sveriges starkaste medievarumärken. Jag kommer såklart även att ha en fot kvar på Di, jag har jobbat där i 13 år och tidningen är för alltid är inristat i mitt DNA. Jag är otroligt stolt över det vi åstadkommit de senaste åren, både journalistiskt och ur affärsperspektiv där vi skapar en helt ny digital affär, investerat i innehåll och lanserat Di TV som ny strategisk plattform.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Lotta EdlingPeter FellmanDI

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.