Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Di förstärker – värvar sju reportrar

Publicerad: 23 februari 2018, 10:15

Dagens industri plockar börs- och näringslivsreportrar från konkurrenter som SvD Näringsliv, Finansliv och Omni Ekonomi när man förstärker redaktionen.


Ämnen i artikeln:

Lotta EdlingDagens Industri

Affärstidningen Dagens industri ska snabba upp nyhetsbevakningen av börs och marknad samt stärka den rådgivande journalistiken. Därför tillkommer sju reportrar till den redan 100 personer starka redaktionen.

Jenny Petersson kommer närmast från en tjänst som ekonomireporter på TT och tillsätts nu på en roll som specialreporter inom privatekonomi på Di.
– Livet är fullt av små och stora ekonomiska beslut. Jag ser väldigt mycket fram emot att lotsa Di:s läsare till bra beslut, vare sig det gäller att spara, ta bolån eller välja försäkringar. Jag vill helt enkelt ge läsarna rätt verktyg, så att de sedan kan göra de val som är bäst för dem, säger Jenny Petersson i en kommentar.

Hon får sällskap av Linnéa Bolter som bland annat frilansat för SvD Näringsliv, och nu ska fokusera på småföretagande och entreprenörer som specialreporter på Di.

Agnetha Jönsson lämnar sin post som chefredaktör på Finansliv och Mats Lundstedt sin sysselsättning som egenföretagare. Duon tillsätts som aktieanalytiker på Di.

Martin Lindgren och Robert Triches, från Nyhetsbyrån Direkt respektive Omni Ekonomi kommer att jobba med livebevakning av börs och marknad.

Dagens industris chefredaktör Lotta Edling förklarar i en kommentar nyförvärven med att intresset för privatekonomi ökar och att Di "växer i alla kanaler".
– Vi får varje dag kvitto på att vår journalistik verkligen uppskattas. Med en rad nya personer på väg in toppar vi nu laget ytterligare.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Lotta EdlingDagens Industri

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.