Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DI-medarbetare får miljonbonus

Publicerad: 21 februari 2014, 08:11

Henrik Stangel.

Foto: Andreas Elgstrand.

160 miljoner kronor före personalbonus på 1,3 miljoner kronor. Så mycket gör DI i vinst för helåret 2013. – Jag är mycket nöjd över att vi har kunnat hålla emot i den allmänna nedgången på mediemarknaden. På flera områden har vi till och med lyckats skapa en tillväxt, säger Henrik Stangel, vd på Dagens Industri.


Ämnen i artikeln:

Peter FellmanHenrik Stangel

I början av februari rapporterade Resumé att DI gör en vinst på 149  miljoner kronor för helåret 2012, men vinsten var hela 57 miljoner  kronor lägre än året dessförinnan.

DI ökar vinsten med 11 miljoner  kronor till 160 miljoner kronor. Detta är före bonusar till personalen  på 1,3 miljoner kronor.  Sammantaget innebär det att DI levererar en  lönsamhet på 20 procent.

DI:s vd Henrik Stangel uppger också att  största tillväxten har skett inom Upplageförsäljningen, Digitala  Annonseringen och Tema&Konferens under 2013.

Tidningsannonseringen har dock backat 3 procent.

DI har idag 350 000 läsare, enligt Orvesto Konsument och DI.se besöks av cirka en miljon unika besökare per vecka.
–  DI har lyckats hålla en stabil räckviddsutveckling i alla kanaler,  vilket får ses som en bekräftelse på att läsarna gillar vad vi gör,  säger Henrik Stangel i en kommentar.

DI introducerar en rad nya erbjudanden och tjänster för sina prenumeranter under 2011.

En  sådan är DI Agenda som erbjuder ämnesorienterade tjänster för  prenumeranter. Första områdena täcker Energi, Handel och  Vård&Omsorg.

DI:s chefredaktör, Peter Fellman, uppger också att man ökar prenumeranternas tillträde till det betalda innehållet via di.se.

Här ska man ha ett inloggat läge där man läsa såväl tidningens innehåll
som uppdaterat material.
– Våra läsare kan nå allt innehåll på samtliga plattformar; desktop, mobilt läsplatta, säger Peter Fellman i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Peter FellmanHenrik Stangel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.