Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DI nobbade kontaktannons

Publicerad: 27 augusti 2008, 13:10

Matchmakern Marie Hagberg ville sätta in en kontaktannons i Dagens Industri för sin kunds räkning. Men tidningen vägrade. – Hur farligt kan det vara med en kontaktannons? säger hon.


Matchmakern Marie Hagberg.

Marie Hagberg jobbar som dejtingkonsult och matchmaker – hon hjälper klienter att hitta dejter. En av hennes klienter arbetar inom näringslivet och tyckte därför att Dagens Industri var en lämplig tidning för kontaktannonsen.

Hagberg hörde sig för om såväl annonsformatet på 55x162 millimeter för 20 000 kronor som det mindre formatet, 55x81 millimeter, för 10 000 kronor.

Hon ringde både till DI och DI Weekend – men fick nobben från båda.

–  Jag tycker att det är rätt konstigt. Om jag har en kund som vill ge mig pengar, då tackar jag och tar emot. Såvida det inte är oetiskt eller olagligt, säger Marie Hagberg och fortsätter:

– Det finns två miljoner singlar och DI samarbetar med en dejtingsajt. Hur farligt kan det vara med en kontaktannons?

Varför var de ointresserade, tror du?
– Jag tror att deras ointresse dels beror på att jag låter väldigt ung på rösten, och dels att många som tycker att det här med singlar är läskigt. Det är väldigt tabu att vara singel.

–  Sen kanske det är så att DI är stenrika och inte behöver några pengar.

Enligt Anders Thörnblom, ansvarig för eftertextannonsering på DI, finns inget principbeslut om att rata kontaktannonser.

– Det var en enskild medarbetare som svarade mer på frågan: "Brukar ni ha den här typen av annonser", säger Anders Thörnblom och fortsätter:

– Jag tror att det har uppstått ett missförstånd. Det här är en typ av annonsering som sällan förekommer. Om Marie hade vilat på hanen kanske vi hade kunnat hitta en lösning. Vi kan visst ta in kontaktannonser under rätt förutsättningar.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.