Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DI och di.se slås ihop till ett bolag

Publicerad: 21 november 2011, 16:02

Peter Fellman, chefredaktör Dagens Industri.

Foto: Joey Abraityté

Dagens Industri och di.se slås ihop till ett bolag. Peter Fellman blir chefredaktör och ansvarig utgivare för både tidning och sajt. Det beslöt DI:s styrelse i dag.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

DI.se blev eget bolag 2006, efter att tidigare ha ingått i Dagens Industri.

– Då var det viktigt att stärka sajtens egen affär, säger Peter Fellman. Det var mer status att jobba på tidningen än på webben. De motiven finns inte längre.

– Samtidigt finns vi i allt fler kanaler: läsplatta, app, magasinet DI Dimension och DI Weekend samt driver konferenser. Webbens annonsförsäljning har flyttat till Bink. Då finns inget skäl att ha webben i eget bolag.

De två bolaget slås samman vid årsskiftet, då Peter Fellman också tar över ansvarig utgivarrollen och chefredaktörstiteln för di.se från Linus Paulsson:

– Linus fortsätter vara chef för di.se och ingår i redaktionsledningen, understryker Peter Fellman.

I dag är det vattentäta skott mellan de betalda nyheterna i papperstidningen och gratisnyheterna på webben. Di.se gör rewrites av papperstidningen, som inte lägger ut något av sitt material på nätet. Men den nya organisationen ska leda till ett annat arbetssätt:

– Läsarna struntar fullkomligt i från vilket bolag en nyhet kommer, säger Peter Fellman. De vill ha vår information där de just då är och på den plattform de har. Samtidigt ska den som betalar ha mer än den som inte betalar. Därför ska vi hitta ett smartare sätt att jobba och ta betalt på rätt sätt så att vi får maximal effekt ur båda kanalerna.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.