Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DI öppnar för nytt TS-samarbete

Publicerad: 20 juni 2013, 13:06

Foto: Pressbild.

Resumé kunde i mitten av februari rapportera att Dagens Industri har fattat beslut att inte låta upplagan mätas av TS. Nu visar det sig att DI ska träffa TS i sommar för att diskutera möjligheter till nya samverkansformer.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetHenrik Stangel

”Tiden har sprungit ifrån TS sätt att mäta.” Det uppgav vd Henrik Stangel i samband med att det stod klart att DI lämnar TS.

Han  menade bland att TS-siffror är en valuta som annonsörerna inte  efterfrågar på samma sätt längre, utan annonsörerna är mer intresserade  av räckvidd och där kommer Orvesto in i bilden:

– Vi har hela tiden  varit tydliga med att vi gärna lämnar ifrån oss upplagesiffror via  alltifrån vår tidning och vår webbplats, men de kostnader och den  struktur som TS erbjuder känns inte tidsenlig, säger Henrik Stangel.

Han  berättar dock att DI inte har stängt dörren för TS, utan att DI ska  träffa representanter för TS redan i sommar för att se om det går att  hitta ett mer tidsenligt sätt att jobba:
– Jag har visserligen full  förståelse för att TS vill hålla ihop marknaden kring en gemensam  mätning och erbjuda mindre kända titlar en standard att hålla sig till,  men för oss är det viktigt att vi erbjuds något som ligger i tiden och  att det inte är något som bara sker av gammal hävd, säger Henrik Stangel.

En liten  detalj i sammanhanget är dock att DI, trots att samarbetet med TS avbröts för  flera månader sedan, fortfarande använder TS-uppgifter i sin så kallade  redaktionsruta.

Det vill säga det avsnitt i början av tidningen där man  går igenom alltifrån chefredaktör till ansvarig utgivare och antalet  läsare.

Så här står det:
”UPPLAGA:
TS Helår 2011: 103 100”

En ytterligare detalj är att siffrorna är placerade ovanför DI:s siffror för Orvesto Konsument T3 2012 – 354 000.

–  Det är nog bara något som har hängt kvar. Vi är ju inte så ofta inne i  redaktionsrutan och ändrar. Vi får väl uppdatera med våra egna siffror  än så länge, haha, säger Henrik Stangel.

Resumé har tidigare också  rapporterat om att även DN ska lämna TS-mätningarna.

Aftonbladet lämnade  TS redan 2010 med motiveringen att: ”mätningarna inte längre speglade  verkligheten.”

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

AftonbladetHenrik Stangel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.