Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DI-reporter hoppar av för att skriva Carnegie-bok

Publicerad: 24 januari 2013, 09:07

Foto: Pressbild.

Karolina Palutko Macéus lämnar Dagens Industri. Hon ska skriva en bok om Carnegie-skandalen.


Ämnen i artikeln:

Carnegie

Karolina Palutko Macéus har arbetat på DI i åtta och hon har också ett  förflutet som presschef hos Finansinspektionen. Hon bevakade Carnegie  för DI:s räkning då bolaget få fick sitt tillstånd indraget av  Finansinspektionen år 2008.

Hon ska nu skriva en bok om turerna kring Carnegie:
– Det  ska bli oerhört kul att skriva den här boken. Det känns som om tiden är  mogen. Historien är inte borglömd utan lever i allt väsentligt klart,  säger hon i en kommentar.

Hon tycker också att ett bra tecken på detta  är höstens namninsamling som krävde en oberorende utredning av Maths O  Sundqvist.

D Carnegie & Co kom med förslaget till boken:
– Det gamla  Carnegie, D Carnegie & Co, ställer upp med finansiering så att jag  kan ta mig tiden att göra den här boken. Men jag har varit väldigt noga  med att det här blir min bok. Det är ingen beställningsbok, jag är helt  oberoende och kommer skriva det jag vill. När boken är utgiven kommer  jag börja betala tillbaka till D Carnegie & Co, säger Karolina  Palutko Macéus i en kommentar.

Hon har även bevakat Skandia-skandalen  och avslöjade nyligen brister hos statliga Svensk Exportkredit, där  miljonarvoden betalats ut till ett konsultbolag som kontrolleras av  riskkontrollchefen och hans hustru.

Carnegie fick indraget tillstånd  eftersom man hade varit för vidlyftigt i sin kreditvärdering.

Carnegie  fick dock tillbaka tillståndet i samma veva som Riksgälden övertog  banken.

Riskkapialbolaget Altor och investmentbolaget Bure Equity köpte  Carnegie i februari 2009.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Carnegie

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.