Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DI:s chefredaktör pressar Kent Persson

Publicerad: 10 oktober 2013, 07:22

Moderaternas partisekreterare Kent Persson (t.v) och DI:s chefredaktör Peter Fellman.

Foto: Andreas Elgstrand.

Nu sätter DI:s chefredaktör Peter Fellman ytterligare press på Moderaternas partisekreterare Kent Persson. – Om vi hade kommit fram med så mycket kritik mot någon inom ett bolag hade varenda börs-vd valt att stiga fram och ge en intervju för att ge sin syn på saken. Varje dag som går stärker bara det som vi skriver, säger Peter Fellman.


Ämnen i artikeln:

Kent PerssonPeter FellmanPM NilssonLinda ÖhrnModeraterna

DI har i en serie artiklar beskrivit en kris inom Moderaterna som bland  annat handlar om turbulens inom kommunikationsstaben och att det finns  ett utbrett missnöje mot partisekreteraren Kent Persson.

DI:s  chefredaktör, Peter Fellman, menar att granskning av politiken är en  central fråga för en tidning som Dagens Industri.
– Vi vill företagens bästa och politiken och makropolitiken är avgörande för näringslivet, säger han.

Peter Fellman uppger att tidningen har gjort ett medvetet val att hårdbevaka utvecklingen inom politiken.

–  DI Weekend fällde mer eller mindre Håkan Juholt. I söndagens  partiledardebatt var det endast DI som togs upp som media, säger Peter  Fellman.

DI Dimension hårdlanserade tre frågor för en månad  sedan – det vill säga precis ett år före valet i september 2014 –  Jobben, Energipolitiken och Vinsten i välfärden och vinstfrågor  överhuvudtaget.

DI har fått blandade reaktioner på sin  hårdbevakning av krisen inom Moderaterna. Alltifrån att DI är helt fel  ute till att man pekar på vad man anser är rena sakfel.

Peter Fellmans inställning är glasklar.

–  Det har inte funnits några sakfel och ytterst handlar det hela om att  vi har visat att det finns ett växande missnöje med partisekreteraren  Kent Persson. Det här är viktigt att skriva om. Inte minst med tanke på  den situation som partiet befinner sig i, säger Peter Fellman.

Han  anser att DI idag har Sverige bästa politiska reportrar med alltifrån  Tomas Nordenskiöld och Linda Öhrn till Karin Grundberg Wolodarski. Han  lyfter också fram den nye politiska direktören PM Nilsson.

Peter  Fellman tycker att det är ytterst märkligt att Kent Persson har valt  att inte lägga korten på bordet med tanke på allt som har kommit fram.

–  Om vi hade kommit fram med så mycket kritik mot någon inom ett bolag  hade varenda börs-vd valt att stiga fram och ge en intervju för att ge  sin syn på saken. Varje dag som går stärker bara det som vi skriver,  säger Peter Fellman.

Flera uppsägningar skedde väl innan Kent Persson ens tillträdde?
–  Det stämmer och det är klart att det finns mindre detaljer hit eller  dit, men det viktigaste vi skriver om är ju att det finns ett allmänt  missnöje mot Kent Persson i den moderata organisationen. Jag säger till  Kent Persson kom då hit och berätta vad det missnöjet egentligen handlar  om, säger Peter Fellman.

Moderaternas pressekreterare för Kent  Persson, Henrik Sjöström, meddelar att man inte tänker kommentera DI:s  bevakning för att man anser att den ”innehåller så många faktafel”.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.