Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Di:s Henrik Huldschiner lämnar efter 15 år: "Jag går från en tidning jag älskar"

Publicerad: 11 juli 2016, 12:34

Henrik Huldschiner – här bärandes på Dagens Industri.

Anledningen till att Di Weekends biträdande redaktör började med journalistik var de stora reportagen. Nu lämnar han Di för att hitta tillbaka till det ursprungliga spåret.


Ämnen i artikeln:

DIDI WeekendDagens Industri

Kinneviks svenskamerikanska huvudägare och tidigare ordförande Cristina Stenbeck har kallats "näringslivet Garbo". Hon är en drömintervju för många ekonomijournalister – men också känd för att vara medieskygg. Men när hon 2011 trots allt bestämde sig för att göra en längre intervju så valde hon helt sonika Henrik Huldschiner på Dagens Industri.
– Det var som en sparv som flög in i munnen, sa han då till Resumé.

Henrik Huldschiner började som nätreporter på Di.se redan 2001, då redaktionen bestod av fyra personer  och it-bubblan började spricka. Han har sedan dess hunnit med att vara reporter i flera år, medverkat i satsningen Diego och varit vikarierande korre i New York. Sedan tre år tillbaka är han biträdande redaktör för Di Weekend.
– Det var till Di Weekend jag alltid ville, säger Henrik Huldschiner.

Det har blivit flera stora intervjuer, nu senast Zlatan Ibrahimović. Men han hinner inte med riktigt så många som han hade önskat.
– Problemet med att bli redaktör är att man sällan har särskilt mycket tid till att skriva. Jag har fått göra de här stora jobben för Di, vilket har varit fantastiskt. Men varje gång jag gjort en intervju eller ett reportage så har jag tänkt att det är det här som är det roligaste, det är på grund av det här som jag blev journalist.

I dag, efter 15 år på Dagens industri, står det klart att Henrik Huldschiner beslutat att lämna tidningen.
– Jag vänder tillbaka till skrivandet och berättandet och provar vingarna som frilans. Men jag lämnar en tidning som jag älskar, som är omöjlig att ersätta, och vi skiljs som bästa vänner. Det känns konstigt, men nu gör jag det ändå, säger han och beskriver tiden på Di som fantastisk.

Han kommer att ägna sig åt de stora reportagen och intervjuerna, och delvis fortsätta göra det för Di Weekend på regelbunden basis.
– I övrigt får vi se. Jag har masor av spännande planer, man kan till exempel göra podd och rörligt, men inget är klart ännu.

Det är inte heller helt klart när Henrik Huldschiner jobbar sin sista dag, men det lutar åt septembers första halva. Då ersätts han av Di Weekends reporter Maria Lindholm, som har en bakgrund på Resumé, Icon och Elle.
– Det blir jättebra, hon är super. Det enda som är tråkigt är att hon är en av våra vassaste pennor och gjort många av de senaste årens bästa intervjuer, så jag hoppas att on får tid att skriva också, säger Henrik Huldschiner.

Andreas Johansson, redaktör på Di Weekend beskriver Henrik Huldschiner som en omtyckt medarbetare, noggrann redaktör och driven reporter.
– Han kommer att bli saknad här på Di och Di Weekend, men jag önskar honom all lycka i frilanslivet. Och jag hoppas att han hör av sig till oss först när han har bra saker på gång, säger han.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

DIDI WeekendDagens Industri

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.