Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DI-stjärnan ska bli lyckad entreprenör – på 100 dagar

Publicerad: 22 september 2014, 06:09

Stefan Lundell på Dagens Industri.

DI:s profilerade reporter Stefan Lundell har tuffa 100 dagar framför sig i sin strävan att bli en fullfjädrad entreprenör, IDG skrotar ännu en papperstidning och nya nakenbilder på kändisar har läckt ut. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Stefan LundellKickstarter

DI-stjärnan har 100 dagar på sig
Dagens Industris reporter Stefan Lundell, som bland annat leder Digitalpodden, ska försöka bli fullfjädrad entreprenör på 100 dagar. Reportageserien ”Entreprenörsresan” är en kombination av journalistik och affärsutveckling, skriver DI.
Lundell tycker att DI är för dåliga digitalt och nu vill han hitta en smidig och framgångsrik lösning för att ta betalt för journalistiken på nätet.

IDG skrotar MacWorlds papperstidning
IDG fortsätter att avveckla papperstidningar. Nyligen skrotades M# i print, och den här gången är det MacWorld som upphör i print men som lever vidare online. Därmed går tidningen samma väg som den amerikanska förlagan men det ska inte bli några personalnedskärningar.
”Tvärtom, det här är en satsning framåt. Och det kommer ni läsare att märka!” skriver tidningens chefredaktör Anna Müller.

Kickstarter skärper kraven
Crowdfunding-sajten Kickstarter, som nyligen lanjserades även i Sverige, skärper kraven och tydliggör att man förväntar sig att skaparna gör sitt yttersta för att ro sina projekt i hamn. I de nya villkoren framgår det att icke återbetalda uppbackningspengar vid misslyckade projekt kan bli föremål för juridiskt efterspel, och att ansvaret ligger hos skaparen snarare än hos Kickstarter. (Omni)

Colin Farrell i True Detective
Hollywoodstjärnan Colin Farrell uppger att han kommer att ha en roll i den nya säsongen av succéserien True Detective, skriver irländska Sunday World.

Nya kändis-nakenbilder läckta
Efter den stora iCloud-läckan av nakenbilder från värlödskändisars mobiltelefoner har återigen en mängd avklädda fotografier dykt upp i sociala medier, bland annat på 4chan och Reddit innan de plockades bort, skriver TMZ, enligt DI. Det förefaller vara den andra stora it-läckan på mindre än en månad, rapporterar amerikanska medier. Denna gång var det nakenbilder på Kim Kardashian, skådespelerskan Vanessa Hudgens och fotbollsstjärnan Hope Solo.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Stefan LundellKickstarter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.