Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DI styr upp sitt "Börssnack"

Publicerad: 14 januari 2013, 14:51

Klas Granström, chef di.se

di.se har bestämt sig för att återinföra sin gamla SMS-inloggning för att förhindra missbruk av sitt diskussionsforum "Börssnack".


När di.se ändrade utseendet på sitt diskussionsforum "Börssnack" så slog medlemmarna bakut och rasade mot förändringen.

– Det går inte att överskatta vikten av att lyssna på forumdeltagarna när man ska göra om i ett forum, säger Klas Granström, chef för di.se. Vi införde en massa förändringar som användarna inte vill ha.

Di.se bestämde snabbt att ändra tillbaka till det gamla utseendet och genast tog användandet fart igen. Men med ökad användning finns också en risk för ökat missbruk och för att komma tillrätta med felaktigt forumanvändande så inför nu di.se en nygammal registreringsmetod.

– Vi har haft ett system tidigare med SMS-registering, säger Klas Granström. Och enligt de här hos oss som som använt tekniken förut fungerade det alldeles utmärkt. Så vi bestämde oss för att ta upp den tekniken igen.

Bland annat har det funnits användare som satt i system att registrera stora  mängder konton för att med flera användarnamn driva diskussioner eller förstöra bra fungerande trådar. Det fenomenet hoppas man nu komma till rätta med.

– Dessutom kommer vi att införa en hårdare moderering och våra egna medarbetare kommer att bli aktivare i forumen, säger Klas Granström.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.