Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

DI vill dra ned – facket kritiskt

Publicerad: 9 februari 2015, 13:31

DI ska flytta från Torsgatan 21 inom kort.

Foto: Björn Elgstrand.

Dagens Industri flyttar snart från Torsgatan till Marieberg. I samband med flytten är tanken att samordna på kundtjänst och prenumeration med övriga tidningarna i Bonnier News. Företaget har informerat medarbetare om planerna, trots att de ännu inte har mbl-förhandlats med Unionen.


Ämnen i artikeln:

UnionenBonnier NewsDagens Industri

Gunilla Herlitz samordnar nu tidningarna i Bonnier News för att spara kostnader. Ett område där synergier finns att hämta är inom administrativa tjänster som kundtjänst och upplagehantering.

Snart flyttar Dagens Industri ihop med DN och Expressen i Marieberg, och i förra veckan informerade ledningen vissa DI-medarbetare om planerna. Enligt Per Anner, klubbordförande på Unionen, rör det sig om mellan fyra och sju tjänster som kan försvinna. Men eftersom tidningen inte har mbl-förhandlat planerna på omorganisation är han kritisk.
– Företaget har inte följt den gängse ordningen. Det är ett problem.   

Unionenklubben har nu kallat in förhandlingshjälp från centralt håll för att sköta diskussionerna med företaget.
– Det känns synd att vi har hamnat i det här. Själva omorganisationen är något som vi får sätta oss ned och diskutera. Men det måste göras på rätt sätt, säger han.

Resumé har utan framgång sökt DI:s chefredaktör Peter Fellman för en kommentar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.