Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Diplomater ska hjälpa journalister under hot

Publicerad: 26 november 2014, 16:00

En digital plattform som snabbt hjälper journalister under hot att få hjälp av diplomater. Det kan snart bli verklighet. Europarådet ska premiärvisa plattformen den 4 december.


Det är under en konferens i Paris som den nya plattformen ska premiärvisas. Det framgår av ett pressmeddelande som Europarådet skickat ut.

Förslaget om en plattform kommer från PACE (Parliamentary Assembly of the Council of Europe) och tanken är man ska kunna larma när journalister befinner sig under hot i arbetet. På så sätt hoppas man öppna dörrar för att internationella organisationer som Europarådet, EU och FN snabbt ska kunna reagera.

Det är tänkt att plattformen ska registrera exempelvis fysiska hot mot journalister, bloggare, författare eller deras källor, frågor som rör nationell säkerhet eller extremism. Dessutom är det tänkt att plattformen ska registrera åtgärder som tagits av Europarådet, rapporter och kommentarer från EU-länder som är berörda, enligt pressmeddelandet.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.