Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Direkt går ihop med Six

Publicerad: 5 oktober 2016, 13:18

De båda konkurrerande nyhetsbyråerna Direkt och Six går samman i Norden.


Ämnen i artikeln:

Direkt

Nyhetsbyrån Direkt och Six har historiskt varit konkurrenter om att leverera den snabbaste och bästa affärsrapporteringen. Nu väljer de att gå ihop.
– Vårt mål är att förse finansmarknaden i Norden med bästa högkvalitativ data samtidigt som vi fokuserar på vår kärnverksamhet. Kombinationen av SIX data och Infronts (Direkts ägare) teknik kommer skapa stort värde för våra gemensamma kunder, säger Robert Jeanbart, koncernchef för SIX Financial Information, i en kommentar till affären.

Användare av Six Edge och Starweb flyttas över till Infronts databaser medan Six återigen blir distributör av Direkts flöden.
– I en konkurrensutsatt marknad med starka globala aktörer ser vi ett behov av att samarbeta för att skapa en ledande nordisk leverantör av finansterminaler. Det här är en stor möjlighet att stärka vår verksamhet i de nordiska länderna och bygga mer lokal kunskap och expertis, menar Kristian Nesbak, koncernchef för Infront.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Direkt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.