Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Direktörerna sågar av den gren de sitter på”

Publicerad: 22 oktober 2014, 11:42

62,5 tjänster ska bort från kvällstidningen.

Foto: Andreas Elgstrand.

Gårdagens besked om personalneddragningar på Expressen väckte stor uppmärksamhet. Särskilt att alla anställda fotografer och bildredaktörer tvingas lämna. Fackbasen Olle Forss (SJF) är starkt kritisk.


Under gårdagen ville inte Olle Forss, fackklubbsordförande på Expressen, lämna några kommentarer om de dystra besked som ledningen kom med.

När Resumé når honom i dag vill han fortfarande inte ge några specifika synpunkter på de 62,5 tjänster, varav 50 på redaktionen, som försvinner från tidningen.   Anledningen är att förhandlingarna mellan fack och ledning kommer att fortsätta. Men om beslutet att hela bildredaktionen, samt delar av sporten och magasinsverksamheten kommer att försvinna, säger han:  

– Tidningsägarna och direktörerna ägnar sig åt att förstöra kärnverksamheten och såga av den gren som de sitter på. Vi fortsätter att förhandla, och vår uppgift är att försöka rädda tidningarna och medarbetarna.

Chefredaktören Thomas Mattsson var också öppen igår med att den stundande neddragningen kommer att inverka negativt på kvaliteten.

– Jag poängterade att jag reagerat mot andra mediechefer som på andra mediebolag sagt att man kan göra stora personalbesparingar utan att det påverkar kvaliteten, jag ville klargöra att eftersom vi har ambitiösa medarbetare här så är det förstås lättare att utveckla mediehuset om man är 62,5 duktiga personer fler jämfört med om man är lika många färre, sa han till Resumé.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.