måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Discovery gör nedskärningar – 30 tjänster ska bort

Publicerad: 3 maj 2017, 12:04

Foto: Andreas Elgstrand

Discovery Networks Sweden meddelade idag att man i samband med en organisationsförändring kapar 30 tjänster i verksamheten.

Ämnen i artikeln:

DiscoveryNedskärningarDiscovery Networks Sweden

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


I förmiddags meddelade Discovery Networks Sweden sina anställda att man kommer kapa 30 tjänster inom verksamheten.

– Vi fortsätter att förändra och utveckla vår verksamhet för att framtidssäkra den på en mediamarknad i snabb förändring. Därför har vi nu föreslagit vissa förändringar av organisationen för att ytterligare vässa, effektivisera och fokusera kraften i verksamheten. Syftet är att säkra fortsatta starka satsningar på tillväxtområden som svenskproducerad underhållning, stora sporträttigheter och digitala plattformar och tjänster. Den här förändringen betyder beklagligt nog också att medarbetare måste lämna oss, säger Tomas Janson, operativ chef , Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Discovery köpte nyligen rättigheten att sända Allsvenskan från och med säsongen 2020. Rättigheten kostade 550 miljoner kronor.

– Det här är en omfattande process, men det är också absolut nödvändigt att vi fortsätter vår transformation för att säkerställa vår starka position inom kommersiell TV även i framtiden, avslutar Tomas Janson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev