Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Discovery Networks kanaler släcks för 800 000 tittare

Publicerad: 1 februari 2016, 07:25

Tittarna drabbas när bråket mellan Discovery Networks och norska Telenor inte nådde någon lösning, C Mores vd anklagar Viaplay för falsk marknadsföring och så lite skatt betalar Facebook utanför USA. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Canal DigitalFacebookDiscovery Networks SwedenC MoreTelenorDiscovery NetworksBredbandsbolagetViaplayManfred Aronsson

Svart i rutan för 800 000 tittare
Det blev inget nytt avtal mellan norska Telenor och Discovery Networks. Vid midnatt släcktes Kanal 5 och flera andra kanaler ned för 800 000 kunder till Canal Digital och Bredbandsbolaget. Parterna har suttit i förhandlingar om ett nytt avtal i Oslo. Enligt Norska Telenor, ägare till Bredbandsbolaget och Canal Digital, ville Discovery Networks göra kanalerna dyrare för tittarna.

– Telenor meddelade oss på söndagskvällen att de inte vill förhandla. Trots att vi länge suttit i förhandlingar har de inte kommit med något bud på två veckor. Allt vi har önskat i förhandlingarna med Telenor har varit en rättvis värdering av våra program och kanaler, på samma nivå som alla andra distributörer har. Det har de inte gått med på" , säger Discovery Networks presschef Dan Panas till TT.

Bredbandsbolagets presschef Aron Samuelsson är av en annan uppfattning.

– Det som ligger till grund för det här är Discoverys krav som leder till för stora prisökningar för våra kunder, men det leder också till att våra kunder måste betala för kanaler de inte vill ha". Även Visats-kunder drabbas då Kanal 5 och Kanal 5 HD dragits in från utbudet.

Manfred Aronsson anklagar MTG för falsk marknadsföring
Bonnier köpte C More 2008 och köpet har enligt uppgift hittills kostat koncernen cirka 5 miljarder kronor. I en intervju med Dagens Industri bolagets vd Manfred Aronsson att C More lyckades halvera förlusterna under förra året jämfört med 2014.

– C More kommer förhoppningsvis att gå med vinst senast 2017. Hade det inte varit för negativa valutaeffekter av dollarn hade vi varit nära break-even 2016, säger han till Di.

Manfred Aronsson, som tidigare var vd för MTG TV, anser konkurrenten Viaplay inte är helt ärliga i sin marknadsföring.

– Viaplay har tappat Fotbollsallsvenskan, Hockeyallsvenskan och PGA-golfen, och lagt till två ligor som vi knappt har märkt att de har försvunnit sedan Viasat tog över. Att gå ut och säga att man gör den största sportsatsningen någonsin anser jag därför är falsk marknadsföring eftersom tjänsten har blivit sämre", säger han.

Så lite betalar Facebook i skatt utanför USA
Facebook betalade endast 123 miljoner dollar (3,6 procent) i skatt utanför USA förra året, det visar den amerikanska årsredovisningen som Campaign tagit del av. I jämförelse betalar it-jätten 35 procent i skatt på vinsten i USA.

Reklambyrå-vd får sparken efter rasistiskt mejl
I ett pressmeddelande från Interpublic Group på söndagsmorgonen skriver nätverket att Campbell Ewalds vd Jim Palmer får sparken. Byrån har inte kommit med någon förklaring till sortin. Men beskedet kommer bara några dagar efter att AdWeeks blogg AgencySpy rapporterade om att en kreativ chef vid kontoret i San Antonio skickat ett mejl i oktober förra året där han bjöd in de anställda till att fira "Ghetto Day".

Kritikstorm mot Katerina Janouch
"Är det inbördeskrig mot det marockanska gatuslöddret på g?", skrev relationsexperten och författaren Katerina Janouch på Twitter i fredags kväll när nyheten om de våldsamma attackerna på Sergels Torg rapporterades i media. Hon skrev också att det var "för första gången" som hon ställde sig på "huliganernas" sida – en tweet som senare raderades. Katerina Janouch anklagades för rasism. I ett öppet brev som publicerades på hennes Facebooksida under lördagen skriver författaren att hon uttryckte sig raljant men att hon är "oroad över samhällsutvecklingen". Hon nekar till att hon skulle vara främlingsfientlig: "Jag är inte nazist. Jag är inte rasist. Jag anser inte att någon har rätt att slå ner människor på grund av deras hudfärg". Det rapporterar Omni.

Telenor köper Tapad
Telenor köper ungefär 95 procent i Tapad, ett företag som sysslar med marknadsföringsteknologi, för 360 miljoner dollar. Det rapporterar nyhetsbyrån Direkt. "Köpet positionerar Telenor i den snabbt växande marknaden för annonserings- och marknadsföringsteknologi samt säkrar viktig kompetens inom digital marknadsföring och analys", heter det i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.