söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Discovery säkrar rättigheterna till FA-cupen

Publicerad: 3 januari 2018, 09:01

Finalen i FA-cupen spelas på Englands nationalarena Wembley.

Discovery Networks Sweden förvärvar rättigheterna att sända den engelska FA-cupen från MTG.

Ämnen i artikeln:

SporträttigheterDiscoveryDiscovery Networks SwedenMediaMedier

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


FA-cupmatcherna kommer att sändas i Discovery Networks Swedens kanaler Kanal 5 och Eurosport. Den första matchen, derbyt mellan Liverpool och Everton, sänds redan nu på fredag. De senaste åren har FA-cupen sänts i MTG:s kanaler.

– Det här visar tydligt på vår starka ambition att satsa på Eurosport som avsändare av attraktivt och exklusivt innehåll för den kvalitetsmedvetna svenska sportpubliken. FA-cupen är världens äldsta fotbollsturnering och en av de absolut mest älskade och högklassiga. Vi är stolta att kunna erbjuda tittarna den här anrika turneringen, säger Emir Osmanbegovic, sportchef för Discovery Networks Sweden och Eurosport Sweden.

Programledare i studion är Karin Frick tillsammans med experterna Henok Goitom och Kim Källström. Kommentatorer är Niklas Jarelind tillsammans med bisittaren Anders Svensson.

– FA-cupen är en både en folkkär klassiker, ett tempel och ett måste för den som är intresserad av toppfotboll. Vi ser fram emot att erbjuda våra tittare matcher med storlag som Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Chelsea, och Manchester City, säger Emir Osmanbegovic.

Sedan tidigare har Discovery säkrat rättigheterna för Allsvenskan och Superettan mellan 2020-2025 samt de olympiska spelen mellan 2018-2024.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev